Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. feb. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 28. feb.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- ősszel Vadászati és Természeti Világkiállítás lesz Budapesten;
- a koronavírus-járvány alatti hitélet az evangélikus és a református gyülekezetekben;
- felújították a lendvai Szent Katalin-plébániatemplom két mellékoltárát;
- Egészségünkre!: a pollenszezon és a pollenallergia.

Vsebina oddaje:

- jeseni bo v Budimpešti svetovna razstava o lovu in naravi;
- versko življenje v evangeličanski in kalvinski cerkvi v času epidemije;
- restavrirali so dva stranska oltarja v lendavski župnijski cerkvi sv. Katarine;
- rubrika Na zdravje!: sezona cvetnega prahu in alergija na cvetni prah.

A Nagyító alatt című adásunkban a 2021-es év jeles évfordulóit vesszük sorra.

V oddaji Pod drobnogledom bomo spregovorili o pomembnih obletnicah v letu 2021.

Az adás tartalma:

- a parlament elfogadta az egykörös többségi választási rendszert;
- visszatértek az iskolába az általános iskola 4–9. osztályos tanulói;
- tantermi oktatás a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákjai számára;
- a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiójának új honlapja;
- Dare Birsa kiállítása a Lendvai Zsinagógában.

Vsebina oddaje:

- državni zbor sprejel enokrožni večinski volilni sistem;
- učenci od 4. do 9. razreda so se vrnili v šole;
- pouk v učilnicah za dijake zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava;
- nova spletna stran Studia madžarskih programov Lendava;
- razstava Dareta Birse v lendavski sinagogi.

Dnevni red seje:

1. Predlog za začetek postopka za dopolnitev II. poglavja Ustave Republike Slovenije z osnutkom Ustavnega zakona o dopolnitvi II. poglavja Ustave Republike Slovenije

Občinske volitve 2021 pod drobnogledom:
28. februarja so napovedane volitve občinskih svetov in županov v vseh 132 koroških občinah. Za mesto v občinskem svetu ali celo mesto župana se v treh južnokoroških okrajih in v mestu Celovec potegujejo tudi kandidati in kandidatke iz vrst slovenske narodne skupnosti.
Urednica Marica Kušej in urednik Alexander Mak vam bosta v tej oddaji predstavila, zakaj se rojakinje in rojaki borijo za mandate oz. politično odgovornost v posameznih občinah. Predstavili vam bomo tako slovensko govoreče kandidatke in kandidate v večinskih strankah kot v samostojnem slovenskem političnem gibanju pod okriljem Enotne liste. V Globasnici in Železni Kapli slovenski politični predstavniki branijo mesto župana, v nekaterih občinah se nadejajo večjega števila glasov in mandatov, drugod je cilj obdržati doseženo.
http://slovenci.orf.at

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Z nami bo ministrica dr. Helena Jaklitsch. Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu nadaljuje s svojimi aktivnostmi, s katerimi ohranja stike s Slovenci, ki se v zamejstvu in po svetu srečujejo z najrazličnejšimi izzivi. Spodbujanje gospodarskih vezi, krepitev bilateralnih odnosov in ohranjanje prijateljskih vezi so odlična podlaga za uresničevanje ciljev, ki se bodo ob proslavljanju treh desetletij samostojnosti kažejo v znamenju skupnih zmag.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Gost tokratne oddaje Dober večer do podrobnosti razume poklic učitelja in pozna njegovo esenco. Kako ne? Janez Pastar je dobrih 42 let preživel v prosveti, večino časa kot ravnatelj. In to mnogim bodočim učiteljem. Ker živimo v času, ki od njih in vseh nas veliko zahteva, sem prepričana, da ga boste z veseljem poslušali. Premore veliko znanja in izkušenj - dobitna kombinacija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Strankarsko delovanje oziroma politični shodi SDS in NSi v vojaških objektih in enotah Slovenske vojske

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V oddaji Moje mnenje bomo govorili o izobraževanju v času epidemije. Kakšne bodo posledice šolanja na daljavo in kako jih bodo šole omilile? Z gosti bomo govorili tudi o tem, kako bodo letos potekali matura in druga preverjanja znanja, kdaj se bodo v šolske klopi vrnili vsi dijaki in študenti, pa tudi o tem, ali so šole pripravljene na morebiten tretji val epidemije covida 19.
Voditeljica: Tadeja Anžlovar

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Stališče Republike Slovenije do osnutka skupnega stališča EU za odprtje poglavja 27 - Okolje za Srbijo (zaprto za javnost)

2. Predlog deklaracije o usmeritvah za delovanje Republike Slovenije v institucijah Evropske unije v obdobju 2021–2024

3. Predlog stališča Republike Slovenije do Sporočila Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in Odboru regij - Strategija za trajnostno in pametno mobilnost – usmerjanje evropskega prometa na pravo pot za prihodnost

4. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o smernicah za vseevropsko energetsko infrastrukturo in razveljavitvi Uredbe (EU) št. 347/2013

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Sporočila Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in Odboru regij - Strategija za trajnostno in pametno mobilnost – usmerjanje evropskega prometa na pravo pot za prihodnost

2. Predlog priporočila v zvezi s pripravo nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov