Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 12. jun. 2024

TV Slovenija 3 • Sre, 12. jun.

Dnevni red seje:

1. Poročilo Ministrstva za finance o opravljenih postopkih inšpekcijskega nadzora nad porabo sredstev državnega proračuna v obdobju od 1. 7. do 31. 12. 2023 - matično delovno telo

Dnevni red seje:

1. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

1a. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o partnerstvu med Evropsko unijo in njenimi državami članicami na eni strani ter članicami Organizacije afriških, karibskih in pacifiških držav na drugi strani (MPEUOAKPD)

1b. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Federativne republike Brazilije o izmenjavi in medsebojnem varovanju tajnih podatkov (BBRIMVTP)

2. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

3. Razno

Dnevni red seje:

1. Redno letno poročilo Zagovornika načela enakosti za leto 2023

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o boju proti spolni zlorabi in spolnemu izkoriščanju otrok ter gradivu spolne zlorabe otrok in nadomestitvi Okvirnega sklepa Sveta 2004/68/PNZ (prenovitev)

2. Zasedanje Sveta Evropske unije za pravosodje in notranje zadeve, Luksemburg, 13. in 14. 6. 2024

3. Zasedanje Sveta Evropske unije za ekonomske in finančne zadeve, Luksemburg, 21. 6. 2024

Dnevni red seje:

1. Skupno poročilo o delu državnih tožilstev za leto 2023

2. Letno poročilo o poslovanju Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije za leto 2023

3. Letno poročilo o delu Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije za leto 2023

4. Razno

Dnevni red seje:

1. Predlog za začetek postopka za spremembo Ustave Republike Slovenije z osnutkom Ustavnega zakona (UZ50a)

Dnevni red seje:

1. Konstituiranje Preiskovalne komisije

2. Dogovor o delu

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o glasbenih šolah (ZGla-B), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gimnazijah (ZGim-E), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (ZPSI-1C), skrajšani postopek

4. Razno

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zakaj je kljub rekordni volilni udeležbi zmagal Janšev SDS, kaj Janša s tem sporoča Anžetu Logarju in nam, zakaj se jedrna Evropa »refašizira« in zakaj bi stranke, ki so slavile na evropskih volitvah, po drugi svetovni vojni v Evropi prepovedali, bosta pojasnila antropologinja dr. Vesna Vuk Godina in filozof dr. Boris Vezjak. Kdo bo gradil javna najemna stanovanja, za katera bo država v prihodnjih desetih letih namenila milijardo, kdo jih bo delil, kdo jih bo lahko dobil, koliko bo stal najem, za koliko časa jih bo mogoče najeti in ali jih bo mogoče »er-bi-en-bijati« *, pa bo pojasnil dr. Klemen Ploštajner, državni sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost.

Kulturne vojne, zloraba umetne inteligence in tehnologije, naraščajoča neenakost, polarizacija družbe in nezaupanje v institucije zaznamujejo mnoge državne volitve. Letošnje leto je zgodovinsko, saj bo svojo demokratično pravico do glasovanja v 72 državah sveta lahko uveljavilo 3,7 milijarde ljudi, kar polovica odraslih Zemljanov. Kakšni so novi voditelji? Kakšen bo novi evropski parlament?

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- Mézes nap Kapcán;
- kaszálóverseny és falunap Felsőlakosban;
- gyalogtúra Hodostól Pincéig;
- Mineštrijada Pincemajorban;
- Gazda(g)ság: a lótartás költségei.

Vsebina oddaje:

- Medeni dan na Kapci;
- tekmovanje v košnji in vaški dan v Gornjem Lakošu;
- pohod od Hodoša do Pinc;
- Mineštrijada v Pince Marofu;
- Gospodarstvo-bogastvo: stroški konjereje.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kazenskem postopku (ZKP-P), skrajšani postopek

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške (ZUVRAS-C), skrajšani postopek

Dnevni red seje:

1. Redno letno poročilo Zagovornika načela enakosti za leto 2023

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov