Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Duhovni utrip Zdravilna beseda

18. 6. 2022

»Jaz sem Gospod, tvoj zdravnik,« beremo v Svetem pismu, v 2Mz 15,26. Iz te vrstice izhaja tudi program Zdravilna beseda, ki ga koordinira Svetopisemska družba Slovenije. V Sloveniji deluje že od leta 2019 in poteka po različnih župnijah, Cerkvah in skupnostih.

Duhovni utrip Pomoč Ukrajini

18. 6. 2022

Slovenska karitas je ob obisku Mire Milavec, sodelavke v Ukrajini, pripravila novinarsko konferenco. Predstavili so pomoč Slovenske karitas v Ukrajini – največje humanitarne akcije za tujino doslej. O izjemno hitri in učinkoviti pomoči ogroženim območjem v Ukrajini je spregovorila tudi predstavnica ADRE Slovenija Katja Kotnik.

Duhovni utrip Pomoč Ukrajini

18. 6. 2022

Slovenska karitas je ob obisku Mire Milavec, sodelavke v Ukrajini, pripravila novinarsko konferenco. Predstavili so pomoč Slovenske karitas v Ukrajini – največje humanitarne akcije za tujino doslej. Že od vsega začetka ukrajinske krize s Slovensko karitas sodeluje tudi Humanitarno društvo ADRA Slovenija. Predstavljamo vam tudi program Zdravilna beseda – po poti ozdravljenja s Svetim pismom. Program od leta 2019 pripravlja Svetopisemska družba Slovenije.

Duhovni utrip Agape

11. 6. 2022

Carol in Klemen Vidic sta življenje posvetila drug drugemu, svoji družini, predvsem pa Bogu. Božja ljubezen je zanju navdih, vodilo in zaupanje, ki daje trden temelj njuni družini in širšemu krogu prijateljev v Krščanskem centru v Ljubljani

Duhovni utrip Binkošti

11. 6. 2022

Binkošti so praznik prihoda Svetega Duha, ki ga kristjani praznujejo petdeset dni po veliki noči. O zgodovini binkoštnega gibanja in o pomenu praznika je za nas spregovoril Srečko Krajnc, pastor Binkoštne cerkve Emanuel v Mariboru.

Duhovni utrip Agape

11. 6. 2022

Carol in Klemen Vidic sta življenje posvetila drug drugemu, svoji družini, predvsem pa Bogu. Božja ljubezen je zanju navdih, vodilo in zaupanje, ki daje trden temelj njuni družini in širšemu krogu prijateljev v Krščanskem centru v Ljubljani. Binkošti so praznik prihoda Svetega Duha, ki ga kristjani praznujejo petdeset dni po veliki noči. O zgodovini binkoštnega gibanja in o pomenu praznika je za nas spregovoril Srečko Krajnc, pastor Binkoštne cerkve Emanuel v Mariboru.

Duhovni utrip Pokloni zvezek

4. 6. 2022

Slovenska karitas že 14. leto zapovrstjo pripravlja dobro delno akcijo z naslovom »Pokloni zvezek«. Z akcijo, ki bo do 10. junija potekala v vrtcih in osnovnih šolah, želijo zbrati čim več novih velikih črtanih zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin. Z akcijo želijo spodbuditi otroke k solidarnosti s sovrstniki. Predstavljamo tudi srečanje z naslovom »OM CHANTING ZA MIR«, ki ga je v Izoli pripravilo slovensko društvo Bhakti Marga. Bhakti Marga je sicer mednarodno gibanje, ki sledi učenjem razsvetljenega mojstra Paramahamse Vishwanande.

Duhovni utrip Om Chanting za mir

4. 6. 2022

Bhakti Marga je mednarodno duhovno gibanje, ki sledi učenjem razsvetljenega mojstra Paramahamse Vishwanande. Slovensko društvo Bhakti Marga med drugim pripravlja tudi srečanja z naslovom Om Chanting. To je petje zvoka z visoko vibracijo. Majsko srečanje v Izoli so posvetili miru.

Duhovni utrip Pokloni zvezek

4. 6. 2022

Slovenska karitas že 14. leto zapovrstjo pripravlja dobrodelno akcijo Pokloni zvezek. Z akcijo, ki bo do 10. junija potekala v vrtcih in osnovnih šolah, želijo zbrati čim več novih velikih črtanih zvezkov za otroke iz socialno ogroženih družin.

Duhovni utrip Kje je Bog, kadar boli?

28. 5. 2022

Slovenijo je obiskal priznani evangelijski ameriški pisatelj Philip Yancey. V slovenskem prevodu že poznamo njegovo knjigo »Kaj je pri milosti tako neverjetnega?«. Tokrat pa je predstavil knjigo z naslovom «Kje je Bog, kadar boli?«

Duhovni utrip Duhovni svet antičnega Ptuja

28. 5. 2022

V Salonu umetnosti na Ptuju je na ogled razstava Petovionski Panteon – Duhovni svet antičnega Ptuja. Gre za stalno postavitev bogate arheološke zbirke iz Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož, ki osvetljuje svet božanstev, verovanj in religioznih praks v antični Petovioni.

Duhovni utrip Kje je Bog, kadar boli?

28. 5. 2022

»Zakaj sploh obstaja pojav, ki ga imenujemo bolečina?« O tem se sprašuje Philip Yancey, priznani evangelijski ameriški pisatelj, ki s svojimi knjigami o bistvenih življenjskih vprašanjih že več kot štirideset let navdihuje bralce po vsem svetu. V slovenskem prevodu že poznamo njegovo knjigo »Kaj je pri milosti tako neverjetnega?«. V času pisateljevega obiska pri nas pa je izšla njegova druga knjiga v slovenskem prevodu z naslovom »Kje je Bog, kadar boli?« V Salonu umetnosti na Ptuju je na ogled razstava Petovionski Panteon- Duhovni svet antičnega Ptuja. Gre za stalno postavitev bogate arheološke zbirke iz Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož, ki osvetljuje svet božanstev, verovanj in religioznih praks v antični Petovioni.

Duhovni utrip Stori prvi korak

21. 5. 2022

Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšel prevod dela Elisabeth Lucas, psihoterapevtke in najbolj znane učenke Viktorja E. Frankla. »Stori prvi korak« je naslov knjige, ki odgovarja na vprašanja, kako spore reševati tako, da bomo v njih človeško zoreli in da bodo za nas odskočna deska v bolj kakovostno življenje.

Duhovni utrip Ramazanski bajram

14. 5. 2022

Postni mesec ramazan je po muslimanskem koledarju deveti mesec v letu. Letos je potekal od 3. aprila do 2. maja. O pomenu postnega meseca sta za nas spregovorila mag. Nevzet Porić, mufti Islamske skupnosti v RS in Nevres Mustafić, imam v Muslimanskem kulturnem centru. Z našo kamero smo zabeležili tudi osrednjo jutranjo bajramsko molitev v Muslimanskem kulturnem centru v Ljubljani.

Duhovni utrip Postni čas v makedonski pravoslavni cerkvi

23. 4. 2022

V soboto, 23. aprila se tudi v Makedonski pravoslavni skupnosti sv. Kliment Ohridski končuje obdobje posta. Protoerej Mitko Gazinkovski in Valentina Atanaskoska sta z nami delila svoja razmišljanja o pomenu postnega časa in skrbnih priprav na praznovanje velike noči. O tem, kako pomembno je ohranjati velikonočno upanje in velikonočno radost tudi v težkih in v najtežjih časih, pa smo se pogovarjali z Zvonkom Turinskim, pastorjem v Krščanski evangelijski cerkvi v Ljubljani in z njegovo soprogo Dubravko Turinski.

Duhovni utrip Radost velike noči

23. 4. 2022

Velikonočno upanje je za kristjane nekaj najbolj dragocenega. S pastorjem Krščanske evangelijske cerkve v Ljubljani Zvonkom Turinskim in z njegovo soprogo Dubravko Turinski smo se pogovarjali o tem, kako pomembno je ohranjati velikonočno upanje in velikonočno radost v težkih časih.

Duhovni utrip Postni čas v makedonski pravoslavni cerkvi

23. 4. 2022

V soboto, 23. aprila se zaključuje postni mesec tudi za Makedonsko pravoslavno skupnost sv. Kliment Ohridski v Sloveniji. S Protoerejem Mitkom Gazinkovskim in Valentino Atanaskosko smo se pogovarjali o pomenu postnega časa in skrbnih priprav na praznovanje velike noči.

Duhovni utrip "Počakaj na nas, Ukrajina!"

16. 4. 2022

V begu pred vojno sta po zaslugi Tamina Petelinška, fotografa in člana humanitarnega viteškega reda Kolumbovi vitezi (Knights of Columbus), dva avtobusa ukrajinskih beguncev našla zatočišče v Sloveniji. Pomoč je ponudila Škofijska karitas Celje, ki je posredovala, da so begunci dobili začasne domove pri slovenskih družinah. V oddaji spoznamo zgodbe ljudi, ki bežijo pred brezumno in kruto vojno, a kljub vsemu ohranjajo upanje za svoje družine in za mir v Ukrajini.

Duhovni utrip Philip Yancey

9. 4. 2022

»Vsi hrepenimo po milosti, a le redki med nami jo znajo sprejeti.« Tako v knjigi z naslovom »Kaj je pri milosti tako neverjetnega?« piše Philip Yancey priznani ameriški evangelijski pisatelj, ki konec aprila prihaja na obisk v Slovenijo. V zanimivem pogovoru nam je razkril svoja razmišljanja o vprašanjih odpuščanja, o naravi bolečine in trpljenja in o upanju, ki je zanj temelj molitev za mir.

Duhovni utrip »40 dni brez alkohola«

2. 4. 2022

V postnem času tradicionalno, letos že 17-ič zapovrstjo, poteka preventivna akcija »40 dni brez alkohola«. Soorganizirajo jo Slovenska karitas, Javna agencija RS za varnost prometa, NIJZ in Med.Over.Net. Podpirajo jih tudi različne pridružene organizacije. Drugi prispevek posvečamo ženskam, ki so dejavne v verskih skupnostih. O svoji vlogi v verski in širši skupnosti razmišljajo Milada Kalezić, Sanja Šimunović in Simona Prosič Filip.

Stran 1 od 47
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov