Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Duhovni utrip - Arhiv

Duhovni utrip Slovensko društvo hospic

Nevladna, neprofitna humanitarna organizacija Slovensko društvo hospic skrbi za hudo bolne z napredovalimi kroničnimi boleznimi, ki se jim življenje izteka, in pomaga tudi njihovim svojcem. V društvu si prizadevajo, da bi smrt sprejemali kot del življenja in bi se v družbi oblikoval bolj naraven odnos do umiranja in žalovanja. Kot ugotavljajo, je v zadnjih mesecih epidemija močno posegla tudi v te procese.

20. junij 2020

Duhovni utrip Tudi ti si angel

Janez Štros se je s slikarstvom začel ukvarjati pred približno 18 leti, ko je začutil neustavljivo potrebo, da svoje čutenje prelije na slikarsko platno. Začeli so nastajati cikli slik, imenovani »Tudi ti si angel«. Pozneje jih je povezal v monografije in oblikoval dobrodelni projekt. Zbrana sredstva podarja predvsem ustanovam, ki skrbijo za otroke s posebnimi potrebami.

20. junij 2020

Duhovni utrip Tudi ti si angel

»Tudi ti si angel«, »Sočutni telefon« Janez Štros se je slikarstvom začel ukvarjati pred približno 18 leti, ko je začutil neustavljivo silo, da začne svoja čutenja prelivati na slikarska platna. Začeli so nastajati slikarski cikli poimenovani: »Tudi ti si angel«. Kasneje jih je povezal v monografije in oblikoval dobrodelni projekt, s katerim zbrana sredstva podarja ustanovam, ki skrbijo predvsem za otroke s posebnimi potrebami. V Slovenskem društvu hospic si prizadevajo, da bi smrt sprejemali kot del življenja in da bi se v družbi oblikoval bolj naraven odnos do umiranja in žalovanja. V zadnjih mesecih so se posebej posvetili svetovanju preko sočutnega telefona.

20. junij 2020

Duhovni utrip Stati in obstati

»Stati in obstati v času virusa«, binkoštna nedelja v Ženavljah. Todd Hunnicutt, zgodovinar in mednarodni koordinator Združenja Trubarjev Forum je objavil članek z naslovom »Tri Trubarjeve resnice o epidemiji – stati in obstati v času virusa«. V Binkoštni cerkvi v Ženavljah v osrčju Goričkih gričev smo zabeležili praznovanje binkoštne nedelje. O pomenu osebne vere in pristnih odnosov je spregovoril dr. Daniel Grabar.

13. junij 2020

Duhovni utrip Binkoštna nedelja v Ženavljah

V Krščanski binkoštni cerkvi v Ženavljah smo zabeležili praznovanje binkoštne nedelje.

13. junij 2020

Duhovni utrip Stati in obstati

Todd Hunnicutt, zgodovinar in mednarodni koordinator Združenja Trubarjev Forum je objavil članek »Tri Trubarjeve resnice o epidemiji – stati in obstati v času virusa«.

13. junij 2020

Duhovni utrip Blagoslov motoristov

Blagoslov motoristov; sočutje v času pandemije. Ob začetku motoristične sezone je Leon Novak, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji v cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti blagoslovil motoristke in motoriste. O sočutju in bližini v času pandemije so spregovorili predstavniki Mednarodne krščanske skupnosti in Humanitarnega društva ADRA Slovenija. Njihovi prostovoljci in sodelavci so v težkih časih pomagali ljudem v stiski, tudi migrantom.

6. junij 2020

Duhovni utrip Blagoslov motoristov

Ob začetku motoristične sezone je Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji podelil blagoslov motoristkam in motoristom.

6. junij 2020

Duhovni utrip Bližina v času epidemije

V Mednarodni krščanski skupnosti so v času epidemije ostali povezani prek spleta. Posvetili so se molitvi in pomoči ljudem v stiski.

6. junij 2020

Duhovni utrip Pomoč migrantom

ADRA Slovenija s preglednim in strokovnim delovanjem vrača ljudem dostojanstvo. Vedno se trudijo pomagati povsod, kjer opazijo potrebe.

6. junij 2020

Duhovni utrip Sočutje v času pandemije

V humanitarnem društvu ADRA Slovenija so po zgledu svetovne mreže ADRA že od samega začetka epidemije koronavirusne bolezni 19 dejavni v boju za njeno zajezitev ter vključeni v pomoč potrebnim.

6. junij 2020

Duhovni utrip Ramazanski bajram

Bajramska molitev v Islamski skupnosti v RS Z našo kamero smo v nedeljo, 24. maja zabeležili bajramsko molitev, ki so jo ob koncu postnega meseca pripravili v Muslimanskem kulturnem centru v Ljubljani. Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim virusom je potekala v ožjem krogu predstavnikov Islamske skupnosti v Sloveniji.

30. maj 2020

Duhovni utrip Pokloni zvezek

Slovenska karitas že 12. leto zapovrstjo pripravlja akcijo »Pokloni zvezek«. Vsi smo povabljeni, da pomagamo otrokom in družinam v stiski.

23. maj 2020

Duhovni utrip Krščanski center in pandemija

V času pandemije koronavirusne bolezni se je veliko dejavnosti preselilo na družbena omrežja in tudi različne verske skupnosti so prek njih zagotavljale duhovno oskrbo vernikov. Med njimi je bil tudi Krščanski center Slovenija, ki je na spletu še okrepil svoje delovanje.

23. maj 2020

Duhovni utrip Skupnost Baha'i

Skupnost Baha'i je vse svoje aktivnosti v času zdravstvenih ukrepov prenesla na splet. Tudi praznovanje novega leta, ki ga praznujejo na prvi pomladanski dan.

23. maj 2020

Duhovni utrip Pokloni zvezek

Akcija Pokloni zvezek, Skupnost Baha'i, KC Ljubljana. Slovenska karitas že 12. leto zapovrstjo pripravlja akcijo »Pokloni zvezek«. Z akcijo želijo zbrati čim več novih zvezkov in šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. O tem, kako so delovali v času epidemije, smo povprašali predstavnike Skupnosti Baha'i in Krščanskega centra v Ljubljani. Naši sogovorniki so bili Aleksandra Zibelnik Badii, Carol in Klemen Vidic.

23. maj 2020

Duhovni utrip Čujte z menoj

Cicely Saunders: Čujte z menoj Celjska Mohorjeva družba je knjigo z naslovom »Čujte z menoj« avtorice Cicely Saunders izdala v začetku leta, ko je pandemija že trkala na vrata. Zato so »Navdihi za delo in bivanje v paliativni oskrbi«, kot se glasi podnaslov, toliko bolj dragoceni kamenčki v mozaiku bližine. Naši sogovorniki so bili: dr. Tanja Ozvatič, ravnateljica Celjske Mohorjeve družbe, dr. Mateja Lopuh, državna koordinatorica za razvoj paliativne oskrbe in prof. dr. Branko Klun, predstojnik Katedre za filozofijo na Teološki fakulteti.

16. maj 2020

Duhovni utrip Sočutje do stvarstva

Pomen sočutja za zdravo in etično življenje. V sočutnem sobivanju je prihodnost človeštva. Budistična organizacija Buddha Dharma, Budistična kongregacija Dharmaling in Skupnost za zavest Krišne ozaveščajo celotno družbo o pomenu zdravega in etičnega načina življenja, ki temelji na sočutju do vseh živih bitij.

9. maj 2020

Duhovni utrip Svetovni molitveni dan žensk

Svetovni molitveni dan in portret pastorja Prvi petek v marcu se ženske različnih veroizpovedi po vsem svetu povežejo v molitvi. Letos je Svetovni molitveni dan žensk potekal pod geslom: »Ozaveščeno moliti in molitveno delovati«. Predstavljamo tudi portret Tonija Mrviča, pastorja v Evangelijski cerkvi v Kočevju. Glavni poudarek njegovega pastoralnega dela je odnos z ljudmi.

28. marec 2020

Duhovni utrip Toni Mrvič

Toni Mrvič je pastor Evangelijske cerkve Kočevje, ki je leta 2014 postala samostojna lokalna Evangelijska cerkev. Leto in pol vodi tudi podružnično cerkev v Trebnjem. Pravi, da je glavni poudarek njegovega pastoralnega dela odnos z ljudmi.

21. marec 2020

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov