Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Obzorja duha Razmišljanje o željah

18. 2. 2024

»O Bog, daj, da bi vedno želel več, kot zmorem!« (Michelangelo Buonarroti) Razmišlja Branka Ožek.

Obzorja duha Kako skozi postni čas?

18. 2. 2024

Verniki nekaterih krščanskih Cerkva so 14. februarja vstopili v 40-dnevni postni čas. Kako ga bodo prehodili? Verniki nekaterih krščanskih Cerkva so 14. februarja vstopili v 40-dnevni postni čas. Stopajo na pot Božjega Sina, ki je šel v Jeruzalem. Tam so ga obtožili in križali. Tretji dan pa je iz groba vstal od mrtvih, da je človeka odrešil greha. Kako bodo verniki različnih Cerkva prehodili letošnji postni čas? Kakšen ritem mu prinašajo postne nedelje od pepelnice do cvetne nedelje? K temu, da bi si verniki prizadevali postati boljši ljudje, jih spodbujajo tudi cerkveni voditelji. Trubarjevo priznanje za pomembne prispevke k ohranjanju nacionalne kulturne dediščine so letos podelili patru Metodu Benediku. Ob 128. obletnici smrti Magdalene Gornik bo Studio Siposh v Sodražici premierno predvajal film Okronana. Ob misli »O Bog, daj da bi vedno želel več, kot zmorem«, Michelangela Buonarrotija, pa bo razmišljala Branka Ožek.

Obzorja duha Film Okronana

18. 2. 2024

23. februarja bo minilo 128 let od smrti mistikinje in stigmatikinje Magdalene Gornik. Studio Siposh je o svetniški kandidatki ljubljanske nadškofije posnel film z naslovom Okronana.

Obzorja duha Trubarjevo priznanje za leto 2023

18. 2. 2024

Že od leta 2008 Narodna in univerzitetna knjižnica podeljuje Trubarjeva priznanja za pomembne prispevke k ohranjanju nacionalne pisne kulturne dediščine. Konec januarja je Trubarjevo priznanje za leto 2023 prejel kapucin, p. dr. Metod Benedik.

Obzorja duha Kako skozi postni čas?

18. 2. 2024

Kaj je postni čas? Kako v tem času verniki postajajo boljši ljudje? Kako jim na 40-dnevni poti dajejo ritem postne nedelje? Kako s Kristusom prehoditi letošnji postni čas? O tem v današnji oddaji, gost v studiu je msgr. Stanislav Zore.

Obzorja duha F. Ačko: O, vi vsi

18. 2. 2024

Dekliška vokalna skupina Tromostovje: Anja Lenarčič, Maša Smrdel, Manca Novljan, Lucija Ivanc, Elizabeta Ivanc, Anka Grum Vodja: Miha Zupanc Kovač 

Obzorja duha Kaj delajo Bogu posvečeni?

4. 2. 2024

Svečnica je praznik Bogu posvečenih. Kaj pa doprinašajo slovenskemu človeku, s čim vplivajo na našo družbo? Drugi februar, svečnica, je praznik Jezusovega darovanja v templju in Bogu posvečenih. Na kakšen način darujejo redovnice, redovniki in člani družbe apostolskega življenja svoje življenje Bogu? Kako prispevajo k dobremu v družbi? Bodo v letu molitve, priprave na jubilej 2025, naši učitelji molitve? S praznikom Jezusovega darovanja v templju zaključujemo božični čas. Jasličarji ste prepletli marsikatero zgodbo, v Kamniku ste nam odkrili tudi nauk o zakramentih. Ob jubileju se bomo spomnili kartuzijanskega umetnika, patra Wolfganska Koglerja. Mladinski in otroški pevski zbor župnije Brdo pa vas želi s pesmijo razveseljevati skozi vse leto. Na mednarodni dan bratstva vas bo nagovoril pastor Andrej Bojnec.

Obzorja duha Otroški in mladinski župnijski pevski zbor Brdo pri Lukovici: Naš božič

4. 2. 2024

Mladi pevke in pevci župnijskega mladinskega in otroškega pevskega zbora Brdo pri Lukovici so ob zadnjem božiču izdali zgoščenko in USB-ključek z naslovom Naš božič. In 21 mladinskih božičnih pesmi, ki lepšajo predvsem praznike, bo lahko zazvenelo skozi vse leto.

Obzorja duha Koglerjeve jaslice

4. 2. 2024

Na izviren način, z glino nam je učlovečenje Boga predstavil kartuzijanski menih, pater Wolfgang Kogler. Avstrijec je leta 1937 prišel v kartuzijo Pleterje, a so ga Nemci ob začetku druge svetovne vojne mobilizirali. Pred 60-imi leti se je v Pleterje vrnil in tam je sedaj njegov večni dom. Ob jubileju so se ga spomnili z razstavo.

Obzorja duha Jaslice v Kamniku

4. 2. 2024

Jasličarji ste prepletli marsikatero zgodbo. V Kamniku ste nam odkrivali zakramente.

Obzorja duha Kaj delajo Bogu posvečeni?

4. 2. 2024

Drugi februar, svečnica, je praznik Jezusovega darovanja v templju in Bogu posvečenih. Na kakšen način darujejo redovnice, redovniki in člani družbe apostolskega življenja svoje življenje Bogu? Kako prispevajo k dobremu v družbi? Bodo v letu molitve, priprave na jubilej 2025, naši učitelji molitve?

Obzorja duha Razmišljanje o pogledu na stvari in sebe

28. 1. 2024

»Stvari ne vidimo takšnih, kot so, ampak takšne, kot smo.« (Talmud) Razmišlja Branka Ožek.

Obzorja duha Aktualnost katoliških medijev

28. 1. 2024

Ali nas katoliški mediji nagovarjajo? 24. januarja goduje zavetnik medijskih delavcev, Frančišek Saleški. 24. januarja je god zavetnika medijev in medijskih delavcev, cerkvenega učitelja Frančiška Saleškega. Z izvirnim oznanjevanjem evangelija je v današnjih medijskih razmerah tudi pri nas zelo priljubljen priprošnjik. »Mediji naj bi vam prinašali upanje, z dobrim pa povezovali ljudi različnih nazorov,« nas ob tej priložnosti spodbuja papež. Kako katoliškim medijem uspeva brez propagande in marketinga pri nas pričevati za resnico? Nagovarjajo mlade? To bo tema oddaje. V božičnem času je vabil k ogledu skrivnosti učlovečenja Boga v gibljivih jaslicah v naravni velikosti v Veliki Kal Dejan Kastelic. V molitveni osmini za edinost kristjanov so se v soboto v novomeški stolnici zahvalili za 20 let delovanja Slovenskega ekumenskega zbora. »Stvari ne vidimo takšnih, kot so, ampak takšne, kot smo.« ob misli iz Talmuda razmišljala Branka Ožek.

Obzorja duha Teden molitve za edinost kristjanov

28. 1. 2024

Teden molitve za edinost kristjanov vsako leto poteka med 18. in 25. januarjem. V tem času so organizirana molitvena srečanja, bogoslužja in druge dejavnosti, cilj pa je spodbujati dialog, razumevanje in sodelovanje med različnimi krščanskimi tradicijami ter moliti za enotnost kristjanov po vsem svetu.

Obzorja duha Jaslice

28. 1. 2024

Gibljive jaslice v naravni velikosti je v Velikem Kalu nad Šentvidom pri Stični postavil Dejan Kastelic.

Obzorja duha Sveta noč

28. 1. 2024

Na Radiu Ognjišče mnogo sodelavcev tudi glasbeno ustvarja. Ob različnih priložnostih jim lahko prisluhnemo, kot boste zdaj odgovornemu uredniku Tadeju Sadarju, ki večkrat vzame kitaro in zapoje.

Obzorja duha Katoliški mediji

28. 1. 2024

Kako katoliškim medijem uspeva brez propagande in marketinga pri nas pričevati za resnico? Nagovarjajo mlade? Mladi v sodobnem času iščejo novice na različne načine – po spletu, družbenih omrežjih, poslušajo pa tudi radio, gledajo televizijo in berejo časopise. Katoliški mediji, med katerimi gotovo izstopata tednik Družina in Radio Ognjišče, uporabljajo nove pristope s katerimi posredujejo vsebine svojim bralcem, poslušalcem in gledalcem.

Obzorja duha Razmišljanje o božji poti

21. 1. 2024

»Svoje poti, Gospod, mi daj spoznati, svojih steza me úči. Vodi me v svoji resnici in me úči, saj si ti Bog moje rešitve;« (Ps 25,4-5) razmišlja ANDREJ BOJNEC

Obzorja duha Modrost Svetega pisma

21. 1. 2024

V tednu, posvečenem edinosti kristjanov, se verniki različnih krščanskih denominacij zbirajo k molitvi in branju Svetega pisma. V tednu, posvečenem edinosti kristjanov, se verniki različnih krščanskih denominacij zbirajo k molitvi in branju Svetega pisma. Kako so kristjani skozi stoletja brali Sveto pismo? Jim je bilo priporočeno, ali je bilo dovoljeno le vernikom s posebnimi službami? Ob Svetopisemskem maratonu, ki poteka od 20. do 25. januarja, želijo organizatorji tudi z dogodki navdušiti za vsakodnevno premišljevanje Božje besede Svetega pisma. Ali se danes beseda Boga še razodeva po prerokih? Kakšno poslanstvo imajo med nami? »Beseda je človek postala in med nami prebivala,« nam sporočajo jaslice; po slovenskem običaju jih ohranimo do svečnice. Po mnogih krajih ste jih na ogled postavili, tudi v Kriški vasi. Prisluhnite pa razmišljanju pastorja Andreja Bojneca ob prošnji psalmista: »Svoje poti, Gospod, mi daj spoznati.«

Obzorja duha Jaslice v Kriški vasi

21. 1. 2024

Kriško vas že peto leto zapovrstjo krasijo zanimive vaške jaslice. Božični dogodek poveže vaško skupnost in spodbuja ustvarjalnost domačinov tako pri izbiri tematike, kot sami postavitvi.

Stran 1 od 71
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov