Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Obzorja duha Pomagajmo preživeti

9. 6. 2024

Tradicionalne oblike medsebojne pomoči se zmanjšujejo, a brez solidarnosti ne bomo preživeli. S porastom individualizma se spreminja tudi solidarnost. Z družbenim tokom postajajo tudi verniki vedno bolj usmerjeni v svoje potrebe. Tradicionalne oblike medsebojne pomoči – sosedske, družinske pomoči in prostovoljnega dela – se zmanjšujejo. Brez solidarne pomoči drug drugemu pa ne bomo preživeli. Slovenci smo še vedno zelo radodarni, ko je treba pomagati z denarjem, a praktična pomoč v stiski je bila še pred desetletji prav tako naša odlika. Tone Rode nam je ob osebnem jubileju izročil novo zbirko Nablus. Vokalni kvartet učencev petja glasbene šole Matije Tomca, dijakov Škofijske klasične gimnazije Zavoda svetega Stanislava, pa izvedel pesem Dajte mi zlatih strun. Besedilo Elizabete Kremžar je uglasbil manj poznani skladatelj, duhovnik France Blažič

Obzorja duha Dajte mi zlatih strun

9. 6. 2024

Vokalni kvartet učencev petja glasbene šole Matije Tomca v zavodu sv. Stanislava

Obzorja duha Nablus

9. 6. 2024

Náblus, zdajšnji Sihar v Palestini, je kraj, kjer je Jezus srečal Samarijanko in se ji predstavil kot vrelec žive vode. Nablus pa je tudi naslov nove pesniške zbirke Toneta Rodeta, ki je marca izšla pri Celovški Mohorjevi družbi.

Obzorja duha Pomagajmo živeti 

9. 6. 2024

Pomoči si želimo. Po solidarnosti, temeljni človekovi pravici, v stiski hrepenimo. Beseda solidarnost izvira iz latinske besede solidus in pomeni trden. Zaobjema medsebojno podporo, moralno in etično načelo, da drug drugemu pomagamo.

Obzorja duha Pomagajmo preživeti in živeti    

9. 6. 2024

Z akcijo Pomagajmo preživeti in živeti pri Karitas priskočijo na pomoč vsem s skromnimi prejemki, ki jih podražitve osnovnih življenjskih potrebščin najbolj prizadenejo.

Obzorja duha Medsebojna pomoč

9. 6. 2024

Medsebojna pomoč je v današnjem času zelo pomembna in potrebna. Tega se zelo dobro zavedata Luka Javoršek, ki pomaga prijateljem na kmetiji in Tjaša Kuret, ki pomaga starejšim.

Prenos bogoslužij Evangeličansko bogoslužje ob Letnem shodu humanitarne organizacije EHO – Podpornica

9. 6. 2024

Evangeličansko bogoslužje ob Letnem shodu humanitarne organizacije EHO – Podpornica. Prenos iz Gradu na Goričkem.

Duhovni utrip Pokloni zvezek 2024

8. 6. 2024

V okviru evropske turneje je v začetku maja na gradu Brežice gostoval pianist Sam Rotman. Ameriški pianist vse svoje koncerte posveča Jezusu Kristusu, saj je v študentskih letih na sloviti glasbeni akademiji Juilliard v New Yorku zapustil judovsko vero in sprejel krščanstvo.

Duhovni utrip Sam Rotman

8. 6. 2024

Sam Rotman in Akcija Slovenske karitas »Pokloni zvezek« V okviru evropske turneje je v začetku maja na gradu Brežice gostoval pianist Sam Rotman. Ameriški pianist vse svoje koncerte posveča Jezusu Kristusu, saj je v študentskih letih na sloviti glasbeni akademiji Julliard v New Yorku zapustil judovsko vero in sprejel krščanstvo. Slovenska karitas tudi letos v okviru akcije »Pokloni zvezek« zbira zvezke in šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Lani so zbrali pomoč za 12.964 osnovnošolcev, kar je skoraj 470 razredov otrok.

Duhovni utrip Sam Rotman

8. 6. 2024

V okviru evropske turneje je v začetku maja na gradu Brežice gostoval pianist Sam Rotman. Ameriški pianist vse svoje koncerte posveča Jezusu Kristusu, saj je v študentskih letih na sloviti glasbeni akademiji Juilliard v New Yorku zapustil judovsko vero in sprejel krščanstvo.

Obzorja duha Svet za otroke

2. 6. 2024

Kakšen svet želimo zapustiti otrokom, ki danes odraščajo? K razmisleku nas je odrasle povabil papež na prvem svetovnem srečanju otrok v Rimu. Od 25. do 26. maja je bilo v Rimu prvo svetovno srečanje otrok. Udeležili so se ga tudi otroci iz Slovenije. Idejo je papežu Frančišku pred svetovnim dnevom mladih v Lizboni dal 9-letni Allesandro. S srečanjem je papež odrasle želel povabiti k razmisleku, kakšen svet želimo zapustiti otrokom, ki danes odraščajo. »Otroci lahko svet odraslih preobrazijo, sposobni so ustvariti edinost in občestvo,« pravi pater Enzo Fortunato, ki je nad papeževim pogostim srečevanjem z otroki navdušen. Kako si nekateri prizadevajo ustvarjati svet, v katerem otroci odraščajo v zdrave osebnosti, pa v pogovoru z gostoma v studiu. Na praznovanje sto let cerkve so se na Rakovniku v Ljubljani od 16. maja pripravljali z različnimi dogodki. Slovesnost je ob prazniku Marije Pomočnice vodil kardinal Artime.

Obzorja duha Vseslovensko srečanje Karitas

2. 6. 2024

Dobrodelne organizacije in njihovi prostovoljci so nepogrešljivi in imajo pomembno vlogo pri lajšanju stisk številnih ljudi.

Obzorja duha 100. obletnica cerkve na Rakovniku

2. 6. 2024

Z geslom Skupaj na poti so salezijanci dan po prazniku zavetnice Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani sklenili obhajanje 100. obletnice posvetitve tamkajšnje cerkve. Na ta dogodek so se pripravljali s prenovo svetišča in z duhovno prenovo.  

Obzorja duha Svet za otroke

2. 6. 2024

S svetovnim dnevom otrok je papež želel odrasle spodbuditi k razmisleku o tem, kakšen svet zapuščamo in želimo zapustiti otrokom, ki danes odraščajo.

Obzorja duha J. SEČNIK: Očetovstvo se rojeva v odnosu z otrokom in E. LARCHET: Kuhana in pečena – dnevnik preobremenjene mame

2. 6. 2024

Vprašanje, kakšna sta dobra mama in oče, ostaja ključno, saj spodbuja starše k samorefleksiji in osebni rasti ter razumevanju pričakovanj družbe. Nekaj odgovorov lahko najdemo v knjigah J. Sečnika: Očetovstvo se rojeva v odnosu z otrokom in E. Larchet: Kuhana in pečena – dnevnik preobremenjene mame.

Obzorja duha Vtisi ob 1. svetovnem dnevu otrok v Rimu

2. 6. 2024

Že ob 1. svetovnem dnevu otrok v katoliški cerkvi se je v Rimu zbralo približno 100.000 otrok, njihovih staršev in spremljevalcev z različnih koncev sveta, da bi skupaj s papežem Frančiškom razmišljali o prihodnosti in sooblikovanju miru v svetu.

Obzorja duha Prvi svetovni dan otrok v Katoliški cerkvi

2. 6. 2024

Med 25. in 26. majem so rimske ulice preplavili veseli in radovedni obrazi številnih otrok iz različnih delov sveta, ki so se na povabilo papeža Frančiška prvič zbrali na svetovnem dnevu otrok v Katoliški cerkvi.

Prenos bogoslužij Nedeljsko bogoslužje

2. 6. 2024

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

Duhovni utrip "V temi(ni) senc"

1. 6. 2024

»V temi(ni) senc«, Boris Čok Boris Čok je spiritus agens Slovenske rodnoverske skupnosti »Otroci Triglava«. Pred leti je izdal knjigo z naslovom »V siju mesečine«, ki jo je posvetil staroverski dediščini na območju vasi Lokev in Prelože. V novi knjigi z naslovom »V temi(ni) senc« pa je zbrano ljudsko izročilo o staroverstvu na Krasu, pa tudi širše po Sloveniji in zamejstvu.

Obzorja duha Ritem srca

26. 5. 2024

Že tradicionalni festival sodobne krščanske glasbe »Ritem srca« je letos potekal 21. maja, v prostorih Zavoda sv. Stanislava. Na festivalu se je predstavilo 10 novih skladb udeležilo pa se ga je kar 1700 poslušalcev.

Stran 1 od 163
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov