Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnja priložnost

Tuji filmi Obvladaj se, ameriški film

Komična drama. Wendy stvari vidi drugače od ostalih: odločno neodvisna je, sijajnega uma in ima nagajiv misel za humor. Je tudi avtistična. Ljudje so zanjo nerešljive kode in svet jo nadvse bega. Lepega dne se odloči, da pobegne od svoje skrbnice in se poda v Los Angeles, da bi sodelovala na tekmovanju scenarijev za epizodo serije Zvezdne steze. PLEASE STAND BY / ZDA / 2017 Režija: Ben Lewin / Scenarij: Michael Golamco / Igrajo: Dakota Fanning, Toni Collette, Alice Eve, River Alexander, Marla Gibbs, Jessica Rothe

21.07.2021

Tuji dokumentarni filmi in oddaje Beethovnova Deveta, simfonija za ves svet, glasbena dokumentarna oddaja

Deveta simfonija Ludwiga van Beethovna je morda najbolj izvajana in najbolj bleščeča simfonija vseh časov. Mojstrovina neverjetne lepote, napisana pred 200 leti, nagovarja ljudi po vsem svetu in prinaša sporočilo, ki povezuje. V čem je skrivnost? Dokumentarni film sledi deveti simfoniji po vseh kontinentih in gledalcu približa glasbo, s katero je Beethoven odprl vrata v utopijo za vse človeštvo. Pravijo, da simfonija v sebi skriva prav poseben prostor, ki ni dostopen vsakomur. Za vstop vanj je potrebno razodetje, nekakšna apokalipsa, vendar ni preprosto. Režiser: Christian Berger

21.07.2021

Kalimero Ukradena broška

V Sinjem dolu bo nastopila velika iluzionistka Maša Hari, strokovnjakinja za odpiranje sefov. Prijatelji so navdušeni, še posebej Pavlinca, ki je njena največja oboževalka. Ob prihodu pa Maša izgubi broško. Kalimero in prijatelji ugotovijo, da so jo ukradli Podganci.

21.07.2021

Mandi Kondor

Mandi in Pipi si ogledujeta Peru, nato pa Pipi doživi nepričakovano pustolovščino. Mama kondorka ga zamenja za svojega mladiča in ga odnese v gnezdo na vrhu gore. Le kaj bo ukrenil Mandi?

21.07.2021

Zombi Lars Telovadni nastop, norveška otroška nadaljevanka, 31. del

Anna mora nastopiti s telovadkami, zato se prijatelji domislijo, da bodo, preden bo na vrsti, sprožili požarni alarm. Načrt se sfiži, znova pa se razplamti tudi nesoglasje med Torill in Caroline, ki se le stežka obvladuje in taji, da je trol.

21.07.2021

Žanov svet Fotografije, risanka

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko fotografij. V maminem frizerskem salonu so bile fotografije frizur, v trgovini z igračami pa fotografije igrač. Tudi v Borisovi hiši je bilo veliko fotografij. Ko Boris da Žanu okvir, v katerega naj da sliko svoje najljubše stvari, si Žan sposodi babičin fotoaparat in se odpravi na lov za svojo najljubšo stvarjo. Žan slika mami in očija, pa babi in vrt, a se ne more odločiti, katero sliko naj da v okvir. Nato stisne Mislija in se domisli, da bo na steno nalepil vse fotografije, a Borisa zanima, katero bo dal v okvir. Žan prosi babi, naj ga slika skupaj z Borisom – v Medvedjem dolu je namreč veliko prima stvari, a prijateljstvo z Borisom je boljše od vsega in fotografijo, ki ga spominja na to, želi Žan imeti v svojem okvirju.

21.07.2021

Šola za pošasti Fotografiranje, risanka

Mipa je navdušena, da se bo fotografirala s sošolci. Pripela si je celo novo pentljo. Ker pa ne more sedeti pri miru, pokvari vsako fotografijo. Ali ji bo Bučko znal pomagati, da se bo lahko umirila?

21.07.2021

Simon Skrivnost

Gašper ima rojstni dan. Simon odkrije, kam je mamica skrila darilo zanj, a skrivnosti ne sme izdati, Gašper pa je strašno radoveden. Ve, da se darilo skriva nekje v hiši. Vse kotičke pretakne. Simon zasluti nevarnost in ga skrije na varno. Kar pa preseneti mamico, ki ne najde darila in jo zaskrbi, da je izginilo.

21.07.2021

Timi gre Sled za zakladom, risanka

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

21.07.2021

Severna obzorja Severna obzorja (VI.): Ursa minor, ameriška nadaljevanka, 20/22

Ursa minor Ed ob reki najde medvedjega mladička, ki je očitno izgubil mamo. Zaradi obveznosti do družine, ker pripada medvedjemu klanu, ga vzame domov. Po več neprespanih nočeh, ko medvedka hrani po steklenički in mu ta vse razmeče, gre k dr. Capri po pomirjevala. Mauricea zaskrbi, ko ugotovi, da število prebivalcev v Cicelyju upada. Maggie in Chris se veselita petkov, ko lovita ribe. Chris se odloči za lucidno sanjanje, metodo, s katero postaneš gospodar svojih sanj in tako rešiš nekatere težave. NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1995 scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr. režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr. v glavnih vlogah: Paul Provenza, Teri Polo, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

21.07.2021

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Castellabate in Pestum, kulinarično-popotniška oddaja, 5/8

Gino bo tokrat obiskal mesto Santa Maria di Castellabate in se naučil izdelovati izvirne testenine fusilli, ki jih bo pripravil z okusno zelenjavno omako s panceto. Nato bo odpotoval v mesto Pestum in obiskal rejce vodnih bivolov, ki iz bivoljega mleka izdelujejo okusno mocarelo. Ob starodavnih templjih bo pripravil okusno zloženko iz jajčevcev, popečenih paprik in bivolje mocarele.

02.07.2021

Veliki slikarji na malem zaslonu Veliki slikarji na malem zaslonu (II.): Cézanne – portreti nekega življenja, britanska dokumentarna serija, 4/6

Cézanne – portreti nekega življenja Dela Paula Cézanna, enega od velikanov francoskega slikarstva iz druge polovice 19. stoletja, so bila pogosto slabo razumljena, saj so presegala impresionizem in napovedovala abstraktni slog 20. stoletja. Oddaja temelji na pregledni razstavi Cézannovih portretov, ki so jo pripravili v londonski Narodni galeriji portretov, in vključuje odlomke iz pisem, ki jih je slikar pošiljal sorodnikom in prijateljem, med drugim pisatelju Émilu Zolaju. Vstopili bomo v njegov atelje v domači Provansi in spoznali njegova študijska leta v Parizu. Takrat je oblikoval svoj značilni slog, zaradi katerega so Picasso, Braque in drugi poznejši slikarji v njem videli očeta in učitelja, ki jim je utrl umetniško pot.

01.07.2021

Dokumentarni filmi in oddaje – izobraževalni program Buenos Aires - mesto v objemu vetrov, dokumentarni film

Buenos Aires je eno največjih mest na svetu in hkrati kozmopolitska kulturna prestolnica z bogato in burno zgodovino. Ko so v 16. stoletju španski osvajalci s področja ob Srebrni reki izrinili indijanske staroselce, se je začel razvoj mesta, ki je v drugi polovici devetnajstega stoletja po ustanovitvi Republike Argentine postal njena prestolnica. V njej so se rojevali ali so v njej delovali največji pisatelji dvajsetega stoletja od Lorce in Nerude do Borgesa, Cortazarja in Sabata: v Buenos Airesu se je rodil tango, v njem je strast do nogometa vzplamtela do neslutenih višav. O mestu, njegovih velikih in majhnih rečeh, njegovih vzponih in padcih, so avtorji slovenske televizije pred leti posneli barvit in občuten film.

28.06.2021

Prišla je sreča Prišla je sreča (I.): Ko so se ti lasje skodrali, italijanska nadaljevanka, 21/24

Orlando se zbudi ob Claudii in jo jezen vrže iz postelje. Kmalu ugotovi, da je le sanjal. Besen je, ker njeno osvajanje občuti kot nasilje. Valeria in Rita sta prestrašeni, ker morajo malega Giuseppeja nujno operirati. Valeria od vseh zahteva, da nič ne povedo mami, saj je jezna nanjo, ker ne sprejme Rite in ne obišče vnuka. Nunzio nenadoma obišče bivši zaročenec, ki so ga nedavno izpustili iz zapora. Čeprav ga Nunzia zavrača, se ne pusti odgnati. Claudia izve, da nameravata Orlando in Angelica živeti skupaj.

28.06.2021

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov