Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnja priložnost

Afrika iz zraka Ljudje, 3/3

Oglejmo si afriško naravo, ljudi in kraje, kot si jih še nismo. Ustvarjalci serije so se s kamerami podali še više in izjemna naravna čudesa afriške celine posneli z novega zornega kota. Uporabili so satelitske posnetke, fotografije iz zraka in računalniško grafiko. Serija pa se posveča tudi ljudem ter vplivu hitre urbanizacije in modernizacije. 3. del: Ljudje Ta oddaja prikazuje afriška ljudstva in njihovo raznovrstno kulturo, od veličastnih spomenikov starih afriških korenin do najsodobnejših živahnih mest. Med drugim si bomo ogledali največji rudnik diamantov, več kot štiri kilometre dolg vlak za prevažanje železove rude in velikansko sončno elektrarno v Sahari. Videli bomo tudi, kako se prebivalci domiselno prilagajajo novim razmeram. AFRICA FROM ABOVE / Nemčija / 2022 / Režija: Andrew Zikking

10.11.2023

Kukluksklan: ameriška zgodba Kukluksklan: ameriška zgodba, 2/2

Dvodelna dokumentarna serija pojasni nastanek in razvoj ameriške teroristične organizacije kukluksklan ter razišče več kot stoletje trajajočo skrajno brutalno rasno segregacijo in rasizem. Od ukinitve suženjstva v 19. stoletju in boja za državljanske pravice v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja do nedavnih nemirov v Charlottesvillu ter umora Georga Floyda; tudi to je zgodovina Združenih držav Amerike. Kako dobro poznamo tajno združbo kukluksklan? Kako se ji je uspelo ohraniti do danes in kako so se ji uprle civilna družba in demokratične institucije? V seriji o najtemnejših trenutkih Združenih držav Amerike pričajo zgodovinarji in ljudje, ki so bili nekoč člani klana ali so njegovo nasilje tudi sami izkusili. Kukluksklan: ameriška zgodba – 2. del Drugi del serije obravnava razvoj klana po 2. svetovni vojni, ko se je v ZDA vrnilo veliko temnopoltih vojakov. Ti so v Evropi videli drugačen svet in začeli vse ostreje zahtevati državljanske pravice, zaradi česar je na rasno segregiranem jugu ZDA zavrelo. Kukluksklan se je dvignil iz pepela in se na zahteve po enakopravnosti odzval z nasiljem, toda storilci so jo zaradi rasističnega sodstva in policije pogosto odnesli brez kazni. V 60. letih se je javno mnenje zaradi družbenih sprememb in klanovskega nasilja obrnilo proti klanu, obsodil ga je tudi predsednik, FBI pa je začel preiskovati stara kazniva dejanja ter preganjati storilce. Klan je bankrotiral in izgubil veliko članov, vendar ni nikdar povsem izginil. Pozneje se je povezal z neonacisti in drugimi desničarskimi skrajneži, s katerimi še naprej širi sporočilo sovraštva. KU KLUX KLAN, AN AMERICAN STORY / Francija / 2020 / Režija: David Korn-Brzoza

10.11.2023

Pujsa Pepa Kengurujka Klara

Pepa in Jure spoznata kengurujko Klaro in njenega bratca Jožka. Pepa pokaže Klari, kako se skače po blatnih lužah. Kdo bo skočil najvišje?

11.11.2023

Superjelen Jani Jani in velikanski lešnik

Veveriček Bernard ima rojstni dan. Prijatelji se odločijo, da mu bodo podarili velikanski betonski lešnik. Bernard je presrečen, ker je prepričan, da je lešnik pravi. Kdo mu bo strl srce?

11.11.2023

Mili in Moli Nova plezala

Mili in Moli bi radi, da šola nakupi nova igrala za njihovo igrišče. Učenci bodo sami zbrali denar s prodajo slastnih piškotov. Sošolci jima pomagajo pri peki. A načrt se jim izjalovi, ker niso prav vsi sodelovali. Očitno ne bodo uspeli zbrati dovolj denarja za nakup. Mili in Moli se domislita rešitve. Vsi skupaj zavihajo rokave in za nagrado dobijo nova igrala.

11.11.2023

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov