Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Znanost o virusu - Arhiv

Znanost o virusu Cepljenje, pogovorna oddaja

11. 1. 2021

Cepivo nas zaščiti pred boleznijo. Zakaj se je potrebno cepiti v več odmerkih? Ali nas cepivo tudi obvaruje pred tem, da bi še naprej prenašali okužbo? Kakšne stranske učinke lahko pričakujemo? Ali se lahko cepijo bolniki s kroničnimi vnetnimi boleznimi in alergiki? Kakšni bodo učinki cepljenja za posameznika in za ustavljanje epidemije? Na vse to nam bo odgovoril prof. dr. Janez Tomažič z Infekcijske klinike v Ljubljani.

Znanost o virusu Razvoj cepiv

4. 1. 2021

Kaj se v telesu zgodi, ko se okužimo z virusom? In kaj, ko v telo vnesemo cepivo? Kako so iskali in razvijali cepivo proti novemu koronavirusu? V tokratni oddaji se bomo o cepivih pogovarjali s prof. dr. Borutom Štrukljem s Fakultete za farmacijo.

Znanost o virusu Zapleti pri bolezni covid-19

7. 12. 2020

V tokratni oddaji bo gost izr. prof. dr. Matjaž Jereb, vodja Oddelka za intenzivno terapijo na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Govorili bomo o zapletih pri bolezni covid-19, o posledicah, ki se lahko pojavijo po preboleli bolezni in razlikah med covidom-19 ter gripo. Vabljeni k ogledu.

Znanost o virusu Intenzivna terapija

16. 11. 2020

V oddaji Znanost o virusu se bomo z gostom prof. dr. Matjažem Jerebom s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC LJ pogovarjali o zdravljenju na intenzivni terapiji in dolgoročnih posledicah covid-19.

Znanost o virusu Kužnost in imunost

2. 11. 2020

Kdaj je oseba, ki se okuži z virusom SARS-CoV-2, najbolj kužna? Ali virus lahko prenašajo tudi asimptomatiki - torej okuženi, ki ne kažejo znakov bolezni? Koliko časa po preboleli okužbi s covidom-19 smo še zaščiteni pred novo okužbo? V oddaji Znanost o virusu bomo o kužnosti in imunosti govorili s prof. dr. Janezom Tomažičem z Infekcijske klinike in vročinska stanja UKC Ljubljana.

Znanost o virusu Znanost o virusu

19. 10. 2020

V prvi oddaji se bomo z gostjo dr. Kristino Nadrah z Infekcijske klinike pogovarjali o novostih pri zdravljenju koronavirusne bolezni 19 z novimi in tudi že znanimi zdravili. Študije kažejo, da so rezultati obetavni.

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov