Ugotovitve  kriminalistov v preiskavi kažejo na sum hudega zanemarjanja in surovega  ravnanja z otrokom, ki je dlje časa bival v neprimernih razmerah, v  zdravstveno ustanovo pa je bil sprejet s številnimi poškodbami. Foto: Reuters
Ugotovitve kriminalistov v preiskavi kažejo na sum hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom, ki je dlje časa bival v neprimernih razmerah, v zdravstveno ustanovo pa je bil sprejet s številnimi poškodbami. Foto: Reuters
Oče preminule deklice ni nič vedel


Omenjena mama ostaja v priporu, njeni drugi otroci pa živijo pri očetu. Kakšne stike bodo imeli z mamo v prihodnje, bo na koncu odločilo sodišče. Jeseniški center za socialno delo (CSD) za zdaj še "težko odgovarja" na vprašanje o nadaljnjih stikih z mamo, saj je družina v šoku.

Zoper mamo lahko podajo predlog za odvzem roditeljskih pravic, je pojasnila direktorica CSD-ja. Druge možnosti so, da predlagajo prepoved ali omejitev stikov ali pa da stiki potekajo pod nadzorom. Končna odločitev bo v rokah sodišča.

Posvetovanje z otroki
Čeprav so vsi trije otroci še mladoletni, pa so dovolj stari, da se bodo glede tega na centru za socialno delo posvetovali z njimi, prav tako pa tudi z očetom. "Najprej moramo preveriti, kako to doživljajo in kakšne želje imajo. Ker trenutno mama ostaja v priporu, kjer nima stikov z otroki, se nam s to odločitvijo ne mudi," je pojasnila Bregarjeva.

Kot je poudarila, bodo zelo pozorni na to, da se vzpostavijo vse varovalke za varnost preostalih treh otrok, čeprav ti s svojo mamo nimajo slabih izkušenj. "Vendar ta dogodek lahko stvari bistveno spremeni. Zelo bomo previdni," je zagotovila Bregarjeva. Zdaj se ji zdi ključno predvsem to, da imajo socialni delavci stalen stik družino in da se z njo pogovarjajo.

Oče preminule deklice ni nič vedel