Hišne preiskave potekajo v več krajih. Foto: BoBo
Hišne preiskave potekajo v več krajih. Foto: BoBo

Vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto na Policijski upravi (PU) Celje Igor Kekec je povedal, da je osumljeni trenutno v pridržanju na PU-ju Celje. V postopku cenitve nepremičnine, ki je na mariborskem območju, pa naj bi pridržani osumljenec zahteval 40.000 evrov kot darilo oz. podkupnino v zameno, da bi kot cenilec nepremičnino ocenil ugodneje in s tem zanemaril interese gospodarske družbe, v kateri je zaposlen, je pojasnil Kekec.

Prejel naj bi tudi del zahtevanega denarja v znesku 10.000 evrov, in to ob vednosti policije, ki je preiskavo začela decembra lani. Med njo so kriminalisti ugotovili, da je osumljeni deloval samostojno. Osumljenca je sicer policiji naznanila oseba, od katere je zahteval podkupnino, je dejal Kekec.

Po neuradnih informacijah Financ naj bi pridržali cenilca nepremičnin, ki je zaposlen v slabi banki - Družbi za upravljanje terjatev bank. V DUTB-ju so za STA potrdili, da pri njih zaradi suma kaznivih dejanj enega izmed uslužbencev že od zjutraj poteka preiskava, v kateri sodelujejo s kriminalisti.

Notranja preiskava tudi v slabi banki
Seznanjeni so s sumi, da je eden izmed zaposlenih prejel plačilo od tretje osebe v zameno za informacije o enem izmed primerov, ki jih upravlja DUTB. "DUTB bo sprožil tudi notranjo preiskavo, ki bo z vso resnostjo izvedena v okviru pristojnosti odgovornih funkcij in služb (...) Družba bo osumljenega sodelavca do nadaljnjega umaknila z opravljanja njegovih zadolžitev, ki jih bodo prevzeli drugi sodelavci. DUTB kot organizacija do morebitnih nezakonitih ravnanj svojih zaposlenih nima in ne bo imela nobene tolerance," še zagotavljajo na t. i. slabi banki.

Preiskava na slabi banki
Preiskava korupcije v DUTB-ju?
Preiskava na slabi banki
Preiskava korupcije v DUTB-ju?