Črna kronika
(7)
Zaseg orožja na Obrežju
Na fotografiji orožje, ki ga je policija zasegla na mejnem prehodu Obrežje januarja 2018. Foto: BoBo
Neuradno naj bi šlo za eno največjih mednarodnih preiskav trgovine z orožjem. Foto: Policija

Dodaj v

Kriminalisti prijeli 15 osumljenih mednarodne trgovine z orožjem

Ena največjih kriminalističnih preiskav trgovine z orožjem
14. junij 2018 ob 19:47
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V več krajih po Sloveniji so od jutra dalje potekale hišne preiskave o organiziranem kriminalu, povezanim z mednarodno trgovino z orožjem. Kriminalisti so prijeli 15 osumljencev.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v četrtek ob 6. uri s kriminalisti in policisti več policijskih uprav začeli zaključne aktivnosti v obsežni mednarodni kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete. Neuradno naj bi šlo za eno največjih preiskav trgovine z orožjem.

"Trenutno poteka večje število hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja suma storitve kaznivih dejanj," so navedli na policiji.

Kot so dodatno pojasnili v zadnjem sporočilu za medije, so preiskovalci NPU-ja skupaj s kriminalisti in policisti preiskave izvajali na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj, Koper in Novo mesto. Pridržali so 15 osumljencev, ki so kot člani kriminalne združbe izvrševali kazniva dejanja tako na območju Slovenije kot v tujini.

Glavni osumljenec Ljubljančan
Po poročanju več spletnih medijev so hišne preiskave potekale tudi v Kresnicah. Neuradno gre za eno največjih preiskav na področju trgovine z orožjem, saj naj bi prišli na sled osumljencem, ki naj bi orožje prodajali tudi v Španijo. Med glavnimi osumljenci naj bi bil Ljubljančan, ki je bil zaradi goljufij pred leti že obsojen na osemletno zaporno kazen.

Trenutno sicer še poteka več hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem. V zaključni akciji sodeluje približno 100 policistov, 60 kriminalistov z različnih policijskih uprav in 49 preiskovalcev NPU-ja.

V kriminalistični preiskavi poteka tudi mednarodno policijsko sodelovanje z različnimi državami EU-ja in Europolom. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
Kapitan Kljuka
# 15.06.2018 ob 08:20
Ta 'Ljubljančan' ima ime-Milorad Draganić...
bilzerian
# 15.06.2018 ob 06:33
fiston, janez je trgovec z orožjem in dvomim, da bo milana zraven spustil.
nesreča
# 15.06.2018 ob 11:00
Me zanima, če so preiskovali pri brazilcih iz Žabjeka in Dobruške vasi. Baje, da je tam robe, da te na rit vrže. Se tud vsake tolk cajta sliši zvok iz njihovih pokalic.
Righthand
# 15.06.2018 ob 11:06
Hura! Spet priložnost da čez Janeza udrihamo.
cairns
# 16.06.2018 ob 21:58
Da je črna kronika vedno polna poskrbijo brača sa Balkana.
fiston
# 15.06.2018 ob 00:06
Ja, to te doleti, če se Janezu in Milanu mešaš v monopol... :)
Bivši uporabnik
# 15.06.2018 ob 10:15
Noro. Država naj prepove posest vojaškega orožja pa mirna Bosna.
Kazalo