Svet
Bela hiša
Predsednik Trump je skupino preživelih dijakov in staršev žrtev v strelskih napadih sprejel v Beli hiši. Foto: Reuters
Seznam
Med zapiski si je označil, naj dijakom sporoči, da jih sliši. Foto: Reuters
Laurenzo Prado
"Nikolas Cruz je lahko kupil smrtonosno puško, preden si je lahko kupil pivo," je floridskim oblastem dejal preživeli dijak Laurenzo Prado. Foto: Reuters
Bela hiša
Med udeleženci srečanja s Trumpom je bilo 40 ljudi, med njimi šest preživelih dijakov floridskega napada, nekateri njihovi starši in starši ubitih otrok iz floridskega in drugih napadov. Foto: Reuters
VIDEO
ZDA: Dijaki pozivajo k re...

Dodaj v

Orožarski lobi podpira Trumpov predlog o oboroževanju učiteljev

Mladi po ZDA zahtevajo nadzor nad prodajo orožja
22. februar 2018 ob 09:04,
zadnji poseg: 22. februar 2018 ob 20:24
Washington - MMC RTV SLO, Reuters

Preživeli dijaki po strelskem napadu na floridsko šolo so na srečanju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom pozvali k strožjemu nadzoru nad prodajo orožja, predsednik pa za reševanje težave predlaga oboroževanje učiteljev. Pričakovano ga je podprl tudi največji orožarski lobi NRA.

Skupina preživelih dijakov v floridskem napadu se je v Beli hiši sešla s predsednikom Trumpom, ki je v uro dolgem govoru obljubil nove ukrepe, kot je preiskovanje duševnega zdravja kupcev orožja, za konec strelskih napadov pa je predlagal oboroževanje učiteljev.

"Če bi imeli učitelje, spretne z orožjem, bi ti lahko zelo hitro končali napad," je dejal Trump in dodal, da območje brez pištol za "strahopetne norce" pomeni "napadimo!".

Njegovo idejo je pričakovano podprl tudi največji orožarski lobi NRA, ki pa nasprotuje vsem drugim predlogom o omejitvi dostopa do orožja. Glavni izvršni direktor NRA-ja Wayne LaPierre je nasprotovanje oboroženosti na šolah označil za popolno neumnost, tiskovna predstavnica lobija pa je izjavila, da mediji obožujejo množične pokole, saj da nič ne dviguje gledanosti bolj kot objokane bele matere ameriški otrok. Dvig starosti za nakup orožja z 18 na 21 let, kar je podprl tudi Trump, pa je za NRA nesprejemljiv. "To bi starim med 18 in 20 let vzelo ustavno pravico do samozaščite," so sporočili.

Skupina 40 ljudi, med katerimi je bilo šest preživelih dijakov, njihovi starši in starši umrlih v strelskih napadih, je Trumpov predlog sprejela z mešanimi odzivi. Nekateri so idejo podprli, drugi so se odločno zavzeli proti.

Med nasprotniki je tudi Mark Barden, čigar sin je umrl v strelskem napadu na osnovno šolo v Connecticutu leta 2012. "Šolski učitelji imajo že zdaj več kot dovolj odgovornosti in ne potrebujejo še strašljive odgovornosti za silo, ki jemlje življenja," je dejal Barden.

Strelski pohod na srednji šoli Marjory Stoneman Douglas je bil s 17 smrtnimi žrtvami drugi najsmrtonosnejši napad v ameriških šolah. Napadalec, 19-letni izključeni dijak Nikolas Cruz, je polavtomatsko puško AR-15 na zakonit način kupil pri prodajalcu z ustreznimi dovoljenji, kar je sprožilo pozive po strožjem nadzoru nad prodajo orožja.

"Nikolas Cruz je lahko kupil smrtonosno puško, preden si je lahko kupil pivo," je dejal preživeli dijak Laurenzo Prado na srečanju z lokalnimi oblastmi na Floridi in s tem izpostavil floridsko zakonodajo, po kateri lahko ljudje pri 18 letih zakonito kupijo orožje, ter dodal, da so "zakoni te države odpovedali".

Trump obljublja preverjanje kupcev
"Zelo strogo bomo preverjali ozadje kupcev z zelo močnim poudarkom na duševnem zdravju," je dijakom obljubil predsednik Trump, vendar v ZDA orožja ni mogoče kupiti le v registriranih trgovinah z orožjem; kupuje in prodaja se lahko tudi na orožarskih sejmih, zasebno, prek spleta, od preprodajalcev itd.

Je pa Trump pod pritiski ukrepanja v torek podpisal ukaz o prepovedi naprav, ki strelsko orožje spremenijo v avtomatsko orožje z možnostjo neprekinjenega streljanja, vendar ta naprava po poročanju Reutersa v strelskih napadih ni pogosta.

Brez sprememb zakonodaje na Floridi
Sočasno z obiskom Trumpa je druga skupina preživelih in svojcev umrlih v napadu oblasti v floridski prestolnici Tallahassee pozvala k regulaciji prodaje orožja, a niso naleteli na odobravanje. Zakon za prepoved polavtomatskih pušk so v torek predlagali demokrati, a ga je republikanska večina zatrla v proceduri in demokrate obtožila politiziranja tragedije. Nekaj senatorjev se je sicer zavzelo za dvig minimalne starosti z 18 na 21 let.

V času predsedniške kampanje leta 2016 je Trump sicer zanikal obtožbe protikandidatke Hillary Clinton, da želi v učilnice spraviti orožje. Ameriška zakonodaja glede orožja na območjih šol ni poenotena.

V sedmih zveznih državah je glede na podatke spletne strani armedcampuses.org posedovanje orožja na šolah popolnoma dovoljeno, v enajstih zveznih državah je posedovanje orožja na šolah popolnoma prepovedano. V osmih zveznih državah, med katerimi je tudi Florida, mora biti orožje v zaklenjenih avtomobilih na šolskih parkiriščih.

Prvi protest mladinskega gibanja proti orožju
Ne glede na zakonodajo v svojih državah so se dijaki iz Chicaga, Illinoisa, Pittsburgha, Pensilvanije, Phoenixa in Arizone udeležili solidarnostnih shodov v podporo nadzora nad prodajo orožja, poroča BBC. V sredo je tako potekal prvi organizirani protest mladinskega gibanja proti strelskemu orožju, množični shod v Washingtonu pa je organiziran za 24. marec.

J. R., K. T.
Prijavi napako
Komentarji
čak mal noris
# 22.02.2018 ob 09:22
Temu se je dokončno odpelal.
Binder Dandet
# 22.02.2018 ob 09:22
Včeraj se je zdelo, da je normalen (zaskrbljen zaradi protestov dijakov). Oboroženi učitelji so pa najbolj nenormalna ideja, kar sem jih zadnje čase slišal.
5tane
# 22.02.2018 ob 09:28
Rešitev je več orožja. Hahaha.
Režimek
# 22.02.2018 ob 09:36
Jaz predlagam, da naj bodo učitelji kar marinci v polni bojni opremi...
čak mal noris
# 22.02.2018 ob 09:25
@IndyBob

A si ti gladek??? Torej; problem se bo rešil tako, da se bo učitelje do zob oborožilo, ker je po tvoje TO dokaz, da ti ni vseeno za otroke???? Đizs, pa to je NORO!!!
levokrilo
# 22.02.2018 ob 09:52
Tank v vsako ucilnico ali se boljse kar pouk v tanku.
gubceva11
# 22.02.2018 ob 09:46
A je v USA, sploh še kdo normalen? Adijo pamet.
Sibid
# 22.02.2018 ob 09:42
Dame in gospodje...to je vele um!
bleeeee
# 22.02.2018 ob 09:47
Zakon za prepoved polavtomatskih pušk so v torek predlagali demokrati, a ga je republikanska večina zatrla v proceduri in demokrate obtožila politiziranja tragedije.

Amen. Ni jim pomoci.
jodlzi
# 22.02.2018 ob 09:36
neumen predlog, ki je verjetno prišel iz NRA...
mb128
# 22.02.2018 ob 09:20
Eh ja eh ja, tipičen odgovor zanj!
Sicer pa so bile žrtve tudi med učenci! Kaj bo oborožil tudi slednje?!
Heh, proizvajalci pištol, revolverjev, pušk si že manejo roke!
To pa je tudi njegov namen. Pa saj sem že parkrat zapisal tu gor, da smrt enega pomeni življenje drugega!
threepointer
# 22.02.2018 ob 09:45
Varnostniki so potrebni že celo v nekaterih naših šolah, pa je naše okolje neskončno bolj varno kot ameriško. Po principu klin se s klinom izbija ne bo šlo. Ameriško okolje res ni tako nevarno samo zaradi lahke dostopnosti orožja, ampak še več orožja nedvomno pomeni še več nevarnosti, saj so psihopati povsod. Samo vprašanje je, kakšne možnosti imajo, da se lahko izživljajo nad drugimi. In v ZDA imajo očitno odlične možnosti. Da ne govorimo o tem, da bi dal orožje v roke ljudem, ki ga ne znajo in prepričan sem, da v večini niti nočejo uporabljati.

Trump sveda ni tako neumen, da tega ne bi vedel. Požvižga se on na varnost sodržavljanov, dokler ima on okoli sebe dovolj varnostnikov. Za posel je pa takšen predlog odličen...
Režimek
# 22.02.2018 ob 09:38
Pa tudi šolsko igrišče bi bilo potrebno zaminirat! Žal mi je za otroke ampak ne bi bilo slabo, da Ameri na svoji koži občutijo, kako je imeti fronto na svoji zemlji, ko že tako radodarno talajo vojno okol.
duke
# 22.02.2018 ob 09:38
IndyBob, ti pa si pametn človk, ni kej. A si mogoče že kej razmišlau o tem, da b mu šou za svetovalca? Zihr bi se štekala.
Follow Me
# 22.02.2018 ob 09:55
In Gun we trust pa to :D
KLIPAN
# 22.02.2018 ob 10:03
A si sploh predstavljate srednješolce, ki jim je pred dnevi poblazneli desničar pobil sošolce, ki gredo v dobri veri k Ameriškemu predsedniku moledovat naj končno nekaj stori, da se take in podobne tragedije ne bodo več ponavljale, on pa jim pove, da bo potrebno oborožit učitelje???
To pa je trenutek, ko vidiš, da v človeku ne obstaja niti trohice zdravega razume in empatije.
In tak človek vodi državo z največ jedrskega orožja?
Ja, bojmo se Assada, on je nevaren.........
Springbok
# 22.02.2018 ob 09:43
Tu so točke Trumpovega programa oborožitve učitelejv:
- vsi učitelji morajo biti med poukom oboroženi. Posebni zvezni skladi bodo financiral nakup orožja učiteljem, ki so socialno ogroženi.
- preverili bomo protiustavne omejitve posesti in nošenja orožja v šolah;
- v šolski kurikulum osnovnih šol se uvede seznanitev z 2, amandmajem (pravica do nošejnja orožja);
- učenci se oboržijo z malokalibrskim ročnim rožjem v High school-u, in sicer v letniku, ko uporaba i-padov postane obvezna;
- za oborožitev učencev bo posebna sredstva zagootvil zvezni sklad;
- sklenili bomo dogovor z navladno organizacijo NRA, ki bo zagotovila 150.000 prostovoljcev za poučevanje uporabe orožja v srednjih šolah:
- zagootvi se posebna zvezna sredstva za promocijo državljnske pravice do nošenja orožja v etničnih manjšinah (temnopolti, hispanicsi) in LGTB;
- nakup prvega ročenag orožja predstavlja davčno olajšavo.
majstr4
# 22.02.2018 ob 09:23
to ubistvu s stališča potencialnega terorista v razredu potem pomeni, da mora najprej pospraviti učitelja - kar pa ubistvu pomeni, da naj bi bil učitelj najneumnejša oseba v razredu
zeuss-zeng
# 22.02.2018 ob 09:58
Trump po pokolu na Floridi predlaga oboroževanje učiteljev
-----------------
ta izjava je pa res bila direkten udarec ,,v čelo ,, in dokaz , da ne misli resno ter da oborožitvena industrija v tej državi vlada - drugače si ne morem predstavljati te perverznosti , da se ponuja še več orožja namesto da bi se ga omejilo ...
KLIPAN
# 22.02.2018 ob 09:57
Dobro, dobro...saj vsi vemo da je ta desničar totalni ........ (vstavi poljubno), zakaj potem tako začudenje?
A ste sploh pričakovali kaj drugega od človeka, ki sebe imenuje "borec proti skrajnemu islamu", potem pa šeriatski Saudovi Arabiji proda rekordne količine orožja v zgodovini človeštva??
A si predstavljate ljudi, ki tega človeka obožujejo in simpatizirajo z njim?
grenadir
# 22.02.2018 ob 09:53
Iluzije in orožje... Najbolj bolna tvorba v človeški zgodovini... Navkljub temu, še mnogim opranim umom velja za moralno-etično vertikalo.... Kaj je že rekel genialni Žid o človeški neumnosti...?
cavenc
# 22.02.2018 ob 10:04
Zakaj ne predlagajo, da bi bila obvezna šolska potrebščina vsakega učenca tudi pištola. Žalostno, bolno, grozljivo. Celotno dogajanje po svetu dirigira orožarski lobi.
glasnost
# 22.02.2018 ob 09:56
Za temi iracionalnimi predlogi je orožarska industrija, ki je tako močna, da ima v lasti tudi Trumpa.
vonko
# 22.02.2018 ob 10:36
Komur ni bilo jasno, da je nor, že ob začetku volilne kampanje, mu to ni jasno niti danes. Torej je vse pisanje zaman.
kreden2
# 22.02.2018 ob 10:13
Ah saj imajo še veliko poklicev, ki jih je treba oborožit ... vzgojiteljice, zdravnike, duhovnike ... pilotom so tudi hoteli uturit orožje v cockpite ...

Se pravi da bojo na pedagoški moral narest izpit iz streljanja. Če nisi sposoben položit človeka s pištolo, ne moreš bit učitelj.

Pa a bo moralo bit strelivo v orožju? Poln saržer in eden v cevi. Ali bo strelivo v vsakem razredu posebej? Drugače nima smisla, če bojo moral v zbornico po strelivo. Pa a lahko strelja brez opozorila, ali bo moral trikrat zavpiti: To je oborožen učitelj! Odloži orožje, drugače streljam x 3??? A bo moral biti tudi opozorilni strel in kam naj ga usmeri, če je razred poln otrok? In kje bo moralo bit orožje? Za pasom ali bo lahko skrito pod krilno gubo? A bodo učitlejice lahko nosile visoke pete ali bodo morali imeti učitelji nizke usnjene gležnarje in delovne kombinezone z opasačem in soško ter izstopajočim napisom na hrbtu - UČITELJ, tako kot policisti recimo?

Ja vse to so praktični problemi ane ...?

Hvala bogu, da je vmes atlantski ocean!!!
Bivši uporabnik
# 22.02.2018 ob 09:40
Carsko, oborožit učitelje....

Ni potem bolje ukinit šole in vse mladiče poslat kar v vojašnice? ARMY first, moto Severne Koreje.

Naj mi vrli zagovorniki tega plana razložijo, kaj bo potem, ko se bo kak tak
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5403341/Bomb-making-teacher-sex-underage-student.html

izmuznil roki pravice in sam dvignil roko nad učence??
Lemniskata
# 22.02.2018 ob 10:22
Dobro bi bilo celo, da bi za vsako negativno oceno učitelj dijaka ustrelil v denimo koleno. Učni uspeh bo tako zagotovljen. Long live America, land of the free and home of the brave.

"sarcasm on"
KovacevaKobila
# 22.02.2018 ob 11:03
Trump po pokolu na Floridi predlaga oboroževanje učiteljev

Enkratna ideja!

Predlagam, da se oboroži še ravnatelje, socialne delavce, hišnike, voznike šolskih avtobusov in kuharice v menzi - da bomo ziher. In to ne le s pištolami, temveč z brzostrelkami, bazukami, granatami, ognjemetalci, minometi, konzolami za upravljanje brezpilotnih letal itn. 'The good guys' navsezadnje rabijo 'superior fire power', da bodo lahko parirali do zob oboroženim strelcem.

Sicer se šolstvo v Ameriki nenehno reže zaradi 'pomanjkanja sredstev', ampak milijoni za oboroževanje na tisoče učiteljev se bodo seveda - v to niti najmanj ne dvomim - v trenutku našli.

V ZDA so še Kinder jajčki z zakonom prepovedani, ker so baje 'nevarni za otroke'. Saj vendar nočemo, da se kak otrok zaduši s Kinder jajčkom ... hkrati pa, kako zanimivo, kupi mrtvih otrok niso dovolj prepričljiv razlog za strožjo regulacijo prodaje orožja.

Veliki 'domoljub' čiča z navodili od orožarskega lobija v roki ... in milijoni od NRA v žepu. Prezidentova volilna baza pa medtem napada otroke, da so 'plačanci'.

Država popolnih norcev.
mb128
# 22.02.2018 ob 10:36
Sicer pa a bi ta njegov predlog veljal tudi za OŠ, fakultete?!
Mislim, predstavljajte si našega Žižeka z pištolo za pasom kot gostujočega profesorja na enem ameriškem faksu!
moj komentar
# 22.02.2018 ob 17:33
zzob
Zaskrbljujoče je predvsem to, da je takšnega človeka volila polovica Američanov.
Res pa je, da neke hude izbire ravno niso imeli. Mnogi so volili proti Clintonovi kot "establišmentu".


Se strinjam.
Izbirati so morali med dvema idiotoma, ki so ju nastavili bančni in orožarski lobiji.
bleeeee
# 22.02.2018 ob 12:35
Ker kdor bo želel voziti bo vozil, ne glede na to ali ima izpit.

Hehe, ja. Pa omejevanje hitrosti? Zakaj bi omejevali hitrost na cestah? Kdor želi voziti (pre)hitro, bo to počel ne glede na to, ali je hitrost zakonsko omejena ali ne.

Bimboti.
ginza
# 22.02.2018 ob 10:25
@obsesion:Pred šolska poslopja varnostnike. Ne učitelje ampak prave varnostnike, ki bodo šole varovali z vsemi sredstvi. Pa seveda na vhode detektorje kovine.
Če so lahko tako varovana vsa druga pomembnejša poslopja naj se zdaj varujejo še šole in pika.

Pozen si. Vse to že imajo...
KLIPAN
# 22.02.2018 ob 10:05
A pozna kdo kako državo, kjer učitelji učijo z avtomatsko puško na mizi oz. pištolo za pasom???
Spet bo Amerika z svojo demokracijo, človekovimi pravicami, svobodo, .......prehitela vse države.
Kapitalistični svetilnik bo zasijal še svetleje.
bori
# 22.02.2018 ob 14:23
Amerika potrebuje psihiatrično pomoč. nujno.
watwat
# 22.02.2018 ob 12:24
Strožji nadzor nad prodajo orožja je nesmisel. Kdor ima veliko željo po posesti orožja bo orožje dobil v trgovini (legalno) ali pa na črnem trgu. Tako je povsod, tudi pri nas.

Čestitke. Vrhunska logika. Potem ukinimo vse zakone in državo.

Ker kdor bo želel voziti bo vozil, ne glede na to ali ima izpit. Kdor bo želel kupiti alkohol, ga bo kupil ne glede na to ali je star 13 let. Kdor bo želel proizvajati in prodajati droge jih bo, ne glede na to ali je prepovedano ali ne. Kdor bo želel prati denar ga bo, ne glede na to ali imamo zakone ali ne. Kdor bo želel posiljevati, bo posiljeval.

Res bravo, čestitke kako bistri ste. Zakoni v moderni družbi nimajo učinka in podlage, ker itak lahko vsak dela kar si želi. Dajte enkrat malo razmislite o tem kar napišete in enkrat preberite vaše izjave. Ker to je pa debilnost.
Olorin
# 22.02.2018 ob 10:57
Ne usajajte se, vam bo @neprilagojen razlozil, zakaj je to dobro.

Go Tramp, make schools great again!
xskip
# 22.02.2018 ob 10:17
Donald je 22. 5 2016 tvitnil:
"Crooked Hillary said that I want guns brought into the school classroom. Wrong!"

21 mesecev kasneje: "predsednik pa za reševanje težave predlaga oboroževanje učiteljev."
Bonsaj
# 22.02.2018 ob 22:26
Predlog je na mestu. Če učitelj ni pripravljen zavarovati svojih učencev, če se za to pokaže potreba, naj si najde drugo delo. Odrasli moramo prevzemati odgovornost, ko pa gre za odnos učitelj otrok, dileme enostavno ne sme biti!

A ti to resno? Učitelj se ne šola zato, da bo po hodnikih marširal z orožjem. Kot če bi npr. v bolnici nek norec pričel streljati bolnike in potem uvedli zakon, da mora zdravniško osebje in medicinske sestre nositi orožje za azščito pacientov, kdor pa tega ni pripravljen pa čao službica.
Država mora poskrbeti za varnost učencev, ne pa oboroženi učitelji.
Sorrento
# 22.02.2018 ob 22:15
A ravnatelj pa bo imel pisarno na stražarskem stolpu poleg šole, pred sabo pa bo imel mitraljez?
Kouvran
# 22.02.2018 ob 21:30
Vsem učencem čelade in neprebojne jopiče.
Tega pa se ni spomnil.
zzob
# 22.02.2018 ob 17:19
Zaskrbljujoče je predvsem to, da je takšnega človeka volila polovica Američanov.

Res pa je, da neke hude izbire ravno niso imeli. Mnogi so volili proti Clintonovi kot "establišmentu".
kreden2
# 22.02.2018 ob 14:57
patriot1970

Ameriška mladina se mi smili ne glede na ime predsednika in barvo kože, ampak zaradi dostopnosti orožja in ker njihovi predsedniki do sedaj niso nič naredili. Z zadnjimi predlogi predsednika pa kaže, da želijo rešiti problem orožja s še več orožjem.

Se strinjam, samo kaj pa je objektivno poročanje? Ali boš ti ali jaz odločil kaj je objektivno? Po mojem nihče v ameriki ne poroča objektivno. Verjetno je na svetu zelo malo medijev, ki poročajo objektivno.

Zato, ker predsednik Trump kaže znake sovražnosti do drugače mislečih. Ne sprejema dijaloga z drugače mislečimi, ni pripravljen do kompromisov. Je pristaš uveljavljanja stališč na podlagi sile in premoči. Edino vrlino, ki jo osebnostno sprejema je premoč in prevlada. Ne kaže da poseduje kakršne koli empatije do šibkejših. Kot primer recimo, lastnega člana konzervativne stranke sen. Caina, ki je bil kot pilot zajet in v vijetnamskem ujetništvu 5let, odlikovanega z znakom heroja, je označil kot slabiča, oziroma dejal, da vojni ujetniki ne morejo biti heroji!? Ker kaj, si ni z nohti potrgal vratnih žil, ko so ga ujeli? Človek s tako močjo in tako malo pozitivnih človeški kvalitet je nevaren vsem, ne samo tako imenovanim levičarjem. Tudi tebi slovenskemu kozervativcu, če bi se mu iz kakršnega koli razloga našel na poti.
kreden2
# 22.02.2018 ob 13:12
patriot1970

Napačno si razlagaš, metode CNN me motijo. Tako kot me motijo tudi metode praktično vsega tiska v Ameriki. Saj menda ne misliš da takšne metode usmerjenega informiranja uporablja samo CNN!?

Ampak tukaj se ne komentira CNN, na katerega si hotel prenesti pozornost, temveč dostopnost orožja v ZDA in vpletenost in podkupovanje NRA v ameriški politiki. Sicer ne da bi me to posebej močno obremenjevalo, se mi pa ameriška mladina kar malo smili ker morajo živeti med orožjem in s takim predsednikom. Seveda jih podpiram.

Razumem tebe in sprejemam, da zagovarjaš konzervatizem in Trumpa. Sicer mislim, da takega osebka čisto iskreno ne moreš podpirati. Po mojem podpiraš kozervatizem kot nasprotje levičarstvu, ki je prisotno pri nas. Po moje sploh nimaš osebne izkušenj z ameriškim konzervatizmom. Tako kot večina nas. Razen če ne boš zdaj rekel, da si preživel 10let v Ameriki.
Pa še vprašanje tebi osebno. A resnično misliš, da bi oboroževanje učiteljev rešilo problem streljanja v ameriških šolah? Ali se ti ukinitev dostopnosti orožja v ZDA v smislu drugega amandmaja ameriške ustave res zdi slaba stvar?
KLIPAN
# 22.02.2018 ob 12:25
Kako so srednješolci ponižali republikanca Rubia, neverjetno, vsaka jim čast!!!
firtoh
# 22.02.2018 ob 12:08
Pred vsakim vhodom v šolo ali vrtec,strojnično gnezdo.Zaposlijo lahko veterane,še posebej tiste s PTSD
G.Bruno
# 22.02.2018 ob 11:29
Senator Rubio, se boste odrekli NRA donacijam?
... brez odgovora.
oliva
# 22.02.2018 ob 10:42
malikaliber
# 22.02.2018 ob 10:11
To je približno tako, kot bi gasilci gasili požar z bencinom. Sedaj vidite kakšne so danes intelektualni presežki svetovnih voditeljev! Kdo nam vlada, a vas nič ne skrbi???! Človek je bolan na umu in narod, ki ga je izvolil tudi!!! Predlagam, da se še naprej hranijo s predelano hrano iz vrečk, ležijo pred tv in gledajo resničnostne šove in ne bo jim nič " hudega"...
kop
# 22.02.2018 ob 22:23
Ta je uradno šel v.... (beseda na K).

Ni več pomoči! Resno.. Kako preprečiti nasilje z orožjem? Še več orožja!!!
Juheeej..... Kdaj bomo dojel da prebivalci ZDA za vstop v Evropo NUJNO rabijo vizo in psihiatrični pregled takoj ob vstopu..
ni maitre
# 22.02.2018 ob 21:38
Tamali gringosi rabijo drone, raketomete, tanke, topništvo, bombnike, tomahavke...čim več tega jim dajte, da se bodo lahko branili!
Kazalo