Policisti in kriminalisti so v torek preiskovali stanovanje, klet in menda celo avtomobil nekdanjega kapetana koprskega nogometnega kluba. Foto: Aleš Fevžer
Policisti in kriminalisti so v torek preiskovali stanovanje, klet in menda celo avtomobil nekdanjega kapetana koprskega nogometnega kluba. Foto: Aleš Fevžer

Preiskovalna sodnica je za osem osumljenih, ki so jih policisti pripeljali na sodišče, že odredila pridržanje, a osumljenih je še več. Med njimi je tudi Guberac, pri katerem so policisti že opravili hišno preiskavo.

"Lahko potrdim, da je med osumljenimi tudi Ivica Guberac. Trenutno je v Rusiji, kamor je zaradi igranja nogometa odšel pred slabim mesecem. Od takrat se ni vračal v Slovenijo. So pa kriminalisti v torek preiskali njegovo stanovanje in kletne prostore," je za Primorske novice potrdila odvetnica Monika Mavsar, ki v predkazenskem postopku brani 28-letnega nekdanjega kapetana Kopra.

Guberac je septembra odpotoval v Rusijo, kjer trenutno igra pri ruskem drugoligašu Himkiju. Policisti in kriminalisti so v torek preiskovali njegovo stanovanje, klet in menda celo njegov avtomobil. "Sistemski ključ, ki odpira tako njegovo stanovanje kot garažo in klet, je namreč imel tudi njegov prijatelj iz otroštva, ki je prav tako osumljen v tej preiskavi," je povedala odvetnica.

Guberac ostro zanikal kakršno koli vpletenost
Pri Gubercu naj bi tako v stanovanju našli manjšo količino mamil, v kleti pa celo pol kilograma heroina. Guberac se je že odzval in ostro zanikal kakršno koli vpletenost v nečedne posle, saj je njegovo stanovanje, kjer so prav tako našli nekaj mamil, uporabljal tudi njegov prijatelj, je za TV Slovenija poročala Nataša Markovič.

Monika Mavsar, odvetnica Ivice Guberca, je pojasnila, da iz odredbe preiskovalne sodnice smiselno izhaja, da naj bi koprskemu nogometašu očitali, da je drugim omogočil, da so v njegovih stanovanjskih prostorih hranili nezakonite substance. "Ni kriv očitanih mu kaznivih dejanj, dejstvo je tudi, da je bil zadnja leta le malo v Sloveniji, saj je bil prej na Cipru, zdaj pa je v Rusiji, tako da je omenjeno stanovanje in prostore uporabljal zgolj začasno. Ključ do njegovega stanovanja pa je imel tudi eden izmed osumljencev v postopku, ki je njegov prijatelj iz otroštva," je navedla.