Osumljence so privedli pred preiskovalnega sodnika. Foto: Eugenija Carl/TV Slovenija
Osumljence so privedli pred preiskovalnega sodnika. Foto: Eugenija Carl/TV Slovenija

Po poročanju koprske dopisnice TV Slovenija Eugenije Carl so se ob privedbi pred stavbo sodišča, ki je vsenaokoli zastražena, zbrali nekateri svojci, eden od njih pa je verbalno napadel tudi novinarje. Skupaj so pripeljali 10 osumljencev, policija pa jih sumi kaznivih dejanj preprodaje in posedovanja kokaina in heroina ter trgovanja z begunci.

Po neuradnih informacijah naj bi združbi prišli na sled tako, da so na meji prestreženi ubežniki policiji povedali, kdo vodi organizacijo. Glavna organizatorja združbe sta po do zdaj znanih podatkih Shqipron Hoxhaj, ki je še na begu in za katerega predvidevajo da je že zapustil državo proti Italiji, in njegov brat Valon, ki pa je že v priporu zaradi izsiljevanja obalnega gostilničarja. Večjih količin orožja naj policisti pri osumljencih ne bi zasegli, razen tistega, ki so ga imeli pri sebi. Poleg omenjenih dveh naj bi bili vsi drugi nižje na hierarhični lestvici, je še poročala Carlova.

V preteklih dneh so policisti na Obali, v Celju in Ljubljani izvajali več hišnih preiskav, povezanih s kriminalistično preiskavo organizirane kriminalitete, ni pa še znano, ali so te preiskave povezane med seboj. Predstavnica policije za stike z javnostmi Anita Leskovec pa je danes pojasnila, da je preiskava v sklepni fazi in da bodo javnosti več povedali predvidoma v petek.