39-letni napadalec je žensko napadel na avtobusnem postajališču pred nakupovalnim centrom. Foto: Petra Bezjak
39-letni napadalec je žensko napadel na avtobusnem postajališču pred nakupovalnim centrom. Foto: Petra Bezjak
Triletni otrok v avtu, ko je izgubil mamo
Zabodel partnerico in se predal

Po neuradnih podatkih je 33-letno žensko, ki je bila na avtobusnem postajališču s prijateljico, z nožem v vrat zabodel njen partner, zraven pa naj bi bil tudi njun triletni otrok. Žrtev je državljanka Dominikanske republike, je za TV Dnevnik poročala Saša Kisovec.

Po dogodku naj bi se moški s triletnikom odpeljal s kraja napada z avtomobilom, potem pa se na območju Slovenske Bistrice, kjer naj bi živel, predal policistom. Policisti so sporočili, da so 39-letnemu moškemu odvzeli prostost in je trenutno v pridržanju. "Gospod je sam poklical na OKC Policijske uprave Maribor. Bil je prijet, prostost mu je bila odvzeta v Slovenski Bistrici," je dejal Peter Pungartnik s PU-ja Celje.

V pridržanju lahko po zakonu ostane največ 48 ur. V tem času pa naj bi policisti že zbrali potrebne informacije za nadaljnje postopke, je še poročala Saša Kisovec. "Po vseh zbranih obvestilih se bodo kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje odločili, ali ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika ali zoper njega podali kazensko ovadbo brez privedbe k preiskovalnemu sodniku," je pojasnil Pungartnik.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil triletni otrok v avtomobilu tudi med napadom. Njunega drugega, desetletnega otroka, ni bilo zraven. Za oba naj bi poskrbeli na centru za socialno delo. 33-letnica naj bi z otrokoma živela v okolici Ljubljane. Osumljeni pa naj bi bil, kot na svoji spletni strani piše Večer, v preteklosti pogojno obsojen za družinsko nasilje.

Kriminalisti so opravili ogled kraja dogodka, prišla sta tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni celjski državni tožilec, so sporočili s Policijske uprave Celje. Policisti in kriminalisti še vedno zbirajo obvestila in bodo podrobnosti predstavili na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Triletni otrok v avtu, ko je izgubil mamo
Zabodel partnerico in se predal