Merc bo moral za zapahi preživeti dobra štiri leta. Foto: BoBo
Merc bo moral za zapahi preživeti dobra štiri leta. Foto: BoBo

Merc mora po priznanju in sporazumu s tožilstvom plačati še 8.200 evrov denarne kazni, sodišče pa mu je hkrati odvzelo protipravno premoženjsko korist v znesku 41.000 evrov, piše spletni Večer.

Nekdanji visoki mariborski uradnik je februarja lani, ko mu je tožilstvo v zameno za priznanje trikratnega sprejema podkupnine in koristi za nezakonito posredovanje ponudilo pet let in pol zapora, obtožbe še zavračal.

A kriminalisti so ga pri nečednih poslih z danes že propadlima gradbincema Konstruktorjem in MTB-jem prijeli tudi s pomočjo telefonskih prisluhov. Njegova obramba je sicer zahtevala izločitev posnetkov, vendar z zahtevo ni uspela, zato se je Merc odločil za priznanje.

Pred 14 leti že obsojen, kazen prestaja šele zdaj
V kazen štiri leta in dva meseca je združena tudi obsodilna sodba iz leta 2002. Takrat je kot direktor takratne Merinke nezakonito prejel dobrih 120.000 evrov odpravnine, zaradi česar je bil obsojen na leto in tri mesece zapora. Kazen sicer prestaja od maja lani.

Z izjemo nekdanjega prvega moža Konstruktorja Marjana Pinterja, ki se je s tožilstvom pogodil za pogojno kazen pet mesecev zapora, so vsi preostali obtožbe do zdaj zanikali, še piše časopis.