Policija je kmalu izsledila domnevnega udeleženca v nesreči, v kateri je umrl motorist. Foto: MMC RTV SLO
Policija je kmalu izsledila domnevnega udeleženca v nesreči, v kateri je umrl motorist. Foto: MMC RTV SLO

Policisti so že dan po nesreči, ki se je zgodila 8. julija, odvzeli prostost 29-letniku in 25-letnici. Njej je bila prostost sicer odvzeta za čas, da se zberejo obvestila, so sporočili s PU-ja Ljubljana. V vozilu sta bila namreč oba, so ugotovili policisti.

Kot so sporočili, sta se po nesreči s kraja dogodka odpeljala in poškodovan avtomobil, gre za ford focus, pustila na enem izmed parkirnih prostorov v Ljubljani.

S pregrinjalom za vozilo, ki sta ga kupila v trgovini, sta prekrila avtomobil in s tem zakrila poškodbe. Policija je sporočila, da je bil osumljenec že obravnavan za prometne prekrške, zaradi njih pa mu je tudi prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja. Zaradi prekrškov mu je bilo tudi že odvzeto vozilo.

Vozil pod vplivom prepovedanih mamil?
Kot kažejo dosedanje preiskave, je osumljeni ob prometni nesreči vozil tudi pod vplivom prepovedanih mamil, je sporočila policija. Zaradi suma, da je storil kazniva dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, in zaradi opustitve pomoči poškodovanemu v prometni nesreči je bil osumljeni v četrtek priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.