Kdo je pomagal prirediti kraj nesreče? Foto: BoBo
Kdo je pomagal prirediti kraj nesreče? Foto: BoBo

Prometna nesreča se je zgodila v soboto, 3. avgusta, na lokalni cesti na območju Mislinje. Zaradi prehitre vožnje je 23-letni voznik štirikolesnika zapeljal zunaj vozišča. Pri tem je z vozila padel 36-letni sopotnik in se hudo poškodoval, zaradi česar se še vedno zdravi v bolnišnici Slovenj Gradec.

Po navedbah bolnišnice je njegovo zdravstveno stanje stabilno in nadaljuje zdravljenje na oddelku za travmatologijo in ortopedijo. Policisti bodo zdaj zaradi nesreče 23-letnega voznika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Ker pa je bila policijska patrulja na kraj prometne nesreče napotena več kot eno uro po tem, ko je celjski operativno-komunikacijski center (OKC) prejel obvestilo o nesreči, je vodja centra zaradi dolgega odzivnega časa generalnemu direktorju policije predlagal tudi uvedbo disciplinskega postopka za zaposlenega v omenjenem OKC-ju.
Prometno nesrečo naj bi po neuradnih informacijah časnika Večer povzročil sin predsednice slovenjgraškega okrožnega sodišča. Povzročitelj naj bi kraj prometne nesreče zapustil, prav tako je s kraja nesreče odpeljal štirikolesnik. Naslednje jutro se je sicer sam javil policiji. Policisti naj bi zbirali tudi podatke o neznanih osebah, ki naj bi po prometni nesreči pripeljali neregistrirano motorno kolo, da bi bilo videti, kot da je bil 36-letnik v prometni nesreči udeležen sam.