Nesreča se je zgodila s štirikolesnikom, na prizorišču so policisti našli motorno kolo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila s štirikolesnikom, na prizorišču so policisti našli motorno kolo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Policija
Policisti so na kraj nesreče prišli uro po obvestilu, ta čas pa naj bi po poročanju več medijev nekaj domnevnih storilcev prirejalo kraj nesreče. Foto: MMC RTV SLO

Celjski policisti ne izključujejo možnosti, da so bile okoliščine kraja prometne nesreče, ki se je v soboto zgodila na območju Mislinje, prirejene, zato jih še preverjajo. V nesreči se je hudo poškodoval 36-letni moški, povzročil pa jo je 23-letnik, ki naj bi bil po neuradnih informacijah sin predsednice Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu.

V nesreči je bil huje poškodovan 36-letni sopotnik, ki so ga reševalci kmalu po nesreči odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.
Zapustil poškodovanega sopotnika?
Policisti še vedno zbirajo obvestila o povzročitvi prometne nesreče iz malomarnosti ter morebitne zapustitve poškodovanca po prometni nesreči. "Vsa zbrana obvestila bodo pripomogla k razjasnitvi okoliščin prometne nesreče, na podlagi katerih bomo izvedli ustrezen ukrep," so zapisali na Policijski upravi Celje in dodali, da policisti ne izključujejo možnosti prireditve kraja prometne nesreče. Ko so policisti prišli na kraj prometne nesreče, namreč tam ni bilo več štirikolesnika, udeleženega v prometni nesreči, pač pa je bilo tam kolo z motorjem.

Na kraj nesreče prišli uro pozneje
Na dodatna vprašanja so s Policijske uprave Celje sporočili še, da je bil Operativno-komunikacijski center PU Celje o prometni nesreči obveščen ob 15.30, policijska patrulja je bila na kraj prometne nesreče napotena ob 16.37, ob 16.55 pa je patrulja prvič poročala s kraja prometne nesreče.

Strokovnost ravnanja v preverjanju
Zaradi časa med prejemom obvestila o nesreči in napotitvijo patrulje na kraj - vmes je potekla več kot ena ura - policija preverja postopke v povezavi s sprejemom, evidentiranjem in napotitvijo v tej prometni nesreči. "Če bodo ugotovljene strokovne napake, bo vodstvo policijske uprave izvedlo ustrezne ukrepe," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Navajajo pa še, da je obveščanje reševalnih služb potekalo po vseh pravilih stroke "in iz tega razloga zdravje udeleženca ni bilo dodatno ogroženo". Po navedbah policije tudi čas prihoda patrulje na kraj ni vplival na kakovost opravljenega ogleda prometne nesreče.

Trčili v obcestni panj
O tej prometni nesreči so sicer v ponedeljek v rednem poročilu za medije na Policijski upravi Celje navedli, da je 23-letni voznik štirikolesnika vozil po lokalni cesti iz smeri Šentilja pod Turjakom proti Razborci. Ko je pripeljal iz blagega levega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v obcestni jarek in trčil v drevesni štor. 36-letni potnik na štirikolesniku je pri tem padel z vozila in se hudo telesno poškodoval.

Kraj naj bi prirejalo več storilcev
Večer danes poroča, da je povzročitelj kraj prometne nesreče zapustil, prav tako je s kraja nesreče odpeljal štirikolesnik. Naslednje jutro je nato sam prišel na slovenjgraško policijsko postajo, kjer so policisti opravili vse potrebne postopke. Po navedbah Večera policisti zbirajo podatke o za zdaj še neznanih osebah, ki so po prometni nesreči priredile kraj nesreče. Tja so namreč pripeljali neregistrirano kolo z motorjem, da bi bilo videti, da je bil 36-letnik v prometni nesreči udeležen sam.