Policija je domnevnega roparja našla kmalu po zadnjem ropu. Foto: BoBo
Policija je domnevnega roparja našla kmalu po zadnjem ropu. Foto: BoBo

Od 25. septembra do 2. oktobra so namreč policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Ljubljana obravnavali štiri rope bencinskih servisov.

Kot so sporočili s PU-ja Ljubljana, so ugotovili, da je omenjeni 28-letnik 25. septembra 2015 okoli 20. ure oropal bencinski servis ob Celovški cesti v Ljubljani. Zamaskiran in oborožen s pištolo je vstopil prodajalno in od zaposlenega zahteval gotovino, je sporočila policija. Zahtevo je podkrepil z repetiranjem pištole, zaradi česar je prodajalec zbežal v pisarno poslovalnice. Osumljeni je nato ukradel gotovino in zbežal s kraja dejanja.

Že naslednji dan je po ugotovitvah policije prijeti dejanje ponovil. Nekaj pred 21. uro je na bencinskem servisu ob Dolenjski cesti v Ljubljani zamaskiran in oborožen s pištolo vstopil v prodajalno. Prestrašena prodajalka je izročila gotovino, nato je osumljeni pobegnil.

Zamaskiran, tudi nasilen
30. septembra je izvedel nov rop, in sicer na bencinskem servisu ob Šmartinski cesti. Zamaskiran in oborožen s pištolo je od prodajalca zahteval denar. Prodajalec je pobegnil, osumljeni pa je ukradel gotovino. Dva dni pozneje je osumljeni ropar spet udaril in oropal bencinski servis v Dolu pri Ljubljani. Tudi v tem primeru je bil maskiran in oborožen. Prodajalca je fizično napadel, zato mu je ta izročil gotovino.

Kot so sporočili s policije, je osumljenec takoj po dejanju zbežal v bližnje naselje, kjer ga je začelo iskati več patrulj, vključno s policijskim helikopterjem. Na podlagi obvestila občana o sumljivi osebi so policisti osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost.

Policisti našli denar, orožje, oblačila
Policisti in kriminalisti so v okviru preiskave v enem izmed pomožnih objektov v naselju našli ukradeni denar, pištolo, rokavice, oblačila in kapo, s katero je bil osumljeni zamaskiran med ropi.

28-letnik je s štirimi ropi pridobil skupno za okoli 25.000 evrov gotovine, pri čemer so policisti našli in zasegli za okoli 7.000 evrov gotovine. S kazensko ovadbo je bil osumljeni priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

28-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja, so še sporočili na policiji.