Dolinarjeva komentarjev novinarjem ni dajala. Foto: MMC RTV SLO
Dolinarjeva komentarjev novinarjem ni dajala. Foto: MMC RTV SLO
Tatinska računovodkinja

Podjetje je zato v likvidaciji, njegova lastnika pa na cesti, je za TV Dnevnik poročala Eugenija Carl.

Več let se je izogibala sodišču
34-letna podjetnica in nekdanja mis Kopra Nada Dolinar, ki dela tudi kot vedeževalka in priložnostna manekenka, se je več let z različnimi izgovori in zavlačevanjem izogibala sodišču.

S prirejanjem in ponarejanjem dokumentov in računov naj bi med letoma 2002 in 2008 na svoj račun prenesla skoraj milijon evrov. Za ta denar naj bi si po navedbah solastnika podjetja Milivoja Čotarja med drugim kupila motor in odplačevala posojila.

Drugi solastnik Hermatrada Egidij Mohorčič je pojasnil, da o bančnih izpiskih ni podvomil in jim je verjel. Ko so jo odkrili, je Dolinarjeva delodajalcema goljufijo priznala in 70.000 evrov tudi že vrnila.

Delovno sodišče odločilo, da je kriva
Danes pa je v zagovoru dejala, da je bila prisiljena dvigovati visoke zneske. To naj bi zahtevala delodajalca, potem pa so si denar razdelili. Ubogala je, ker se je bala za službo.

Pojasnila sta, da sta dobaviteljem dolžna še četrt milijona. Vero v pravico pa jima vrača pravnomočna sodba delovnega sodišča, po kateri jima mora Dolinarjeva zaradi povzročene škode plačati 700 tisoč evrov. Dolinarjevi grozi od enega do osem let zapora.

Tatinska računovodkinja