Policistka naj bi po besedah očividcev s pištolo ukrotila roparja zlatarne na Wolfovi. Foto: MMC RTV SLO
Policistka naj bi po besedah očividcev s pištolo ukrotila roparja zlatarne na Wolfovi. Foto: MMC RTV SLO
Roparja v ljubljanski zlatarni

O ropu zlatarne na Wolfovi ulici v Ljubljani je bila policija obveščena okoli 12. ure. Kot so sporočili s PU Ljubljana, sta v zlatarno vstopila dva moška. Lastniku sta dejala, da gre za rop, a le trenutek zatem ju je presenetila dimna zavesa. Osumljenca sta začela uničevati zlatarno - s seboj prinesenim orodjem sta večkrat udarila lastnika in več izložb.

Pobegnila sta proti Slovenski ulici, kjer pa ju je prestregla policistka, že seznanjena z ropom in njunim opisom, ter jima odvzela prostost. Njuno identiteto, kot tudi vse druge okoliščine policija še vedno preverja, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Najstniki iz Celja očividci ropa
"Bila sta dva roparja, eden je imel puhovko, drugi pa modro jakno," so za MMC dogodek opisali učenci ene izmed celjskih osnovnih šol, ki so v četrtek prišli na enodnevno ekskurzijo v Ljubljano in bili po naključju priče ropa na Wolfovi.

"Policistka je po moško, s pištolo, ukrotila moška, eden naj bi imel sekiro," so povedali otroci, ki so se zatekli pred zlatarno. Dodali so še, da naj bi eden izmed roparjev udaril lastnika zlatarne Loboda. Po besedah očividcev naj bi en ropar že bil na policijski postaji, drug pa naj bi stekel proti Plečnikovem trgu.

"V Ljubljani res imaš kaj videti"
Celjani so se po naključju ustavili na Prešernovem trgu, da bi naredili premor, a so kmalu zatem opazili dim iz zlatarne, sprožil naj bi se namreč dimni alarm. O tem, kaj so videli, so pripovedovali tudi policistom, ki so potem prišli na kraj dogodka. Na vprašanje MMC-ja, kaj si o vsem skupaj mislijo, so odvrnili: "Adrenalinsko, v Ljubljani pa res imaš kaj videti". Mladi niso bili videti prav nič prestrašeni.
Zadnji rop Lobode pred dvema letoma
Zlatarno Loboda na Wolfovi ulici, ki so jo oropali že pred dvema letoma. Takrat je eden izmed roparjev s pištolo grozil prodajalki, drugi pa je s sekiro razbil vitrino. Odnesla sta precej dragocenosti.

Roparja v ljubljanski zlatarni