Neznanci naj bi oropali zlatarno Loboda. Foto: MMC RTV SLO/Aleksandra K. Kovač
Neznanci naj bi oropali zlatarno Loboda. Foto: MMC RTV SLO/Aleksandra K. Kovač

Po pričevanju očividca naj bi bila storilca stara okoli 20 in 40 let. Po prvih informacijah naj bi si prisvojila zajetno količino dragocenosti, po dejanju pa peš pobegnila skozi Knafljev prehod proti Slovenski cesti.

Kako je rop potekal? Po naših informacijah naj bi starejši storilec, oblečen v plašč in pokrit z baretko pozvonil pred vhodom zlatarne, zaposleni pa so ga spustili skozi avtomatizirana vrata. Takoj zatem naj bi izvlekel pištolo in grozil prodajalki ter prisotnemu lastniku, Tomislavu Lobodi. V prostoru naj bi se mu pridružil še mlajši ropar, ki naj bi imel glavo pokrito s kapuco, in s pomočjo sekire razbil nekaj vitrin z dragocenostmi. Celoten rop naj bi tako trajal zgolj dobro minuto.
Prodajalki naj bi med ropom uspelo pobegniti skozi zadnja vrata v bližnji lokal, od koder naj bi poklicala policijo, ki je na kraj zločina prispela v zelo kratkem času, a je bilo tudi to očitno prepozno.

Policija potrdila posedovanje strelnega orožja
Policija je potrdila, da sta zlatarno oropala dva storilca in da je bil eden izmed njiju oborožen s pištolo. Po podatkih policije poškodovanih ni bilo, je povedal Vinko Stojnšek s PU-ja Ljubljana. Policisti še opravljajo ogled kraja dogodka in izvajajo ukrepe za izsleditev storilcev, ki sta po ropu pobegnila.