Roparja sta odnesla več kot 50 tisoč evrov v različnih valutah. Foto: Policija
Roparja sta odnesla več kot 50 tisoč evrov v različnih valutah. Foto: Policija

Kriminalisti so ugotovili, da sta rop (ta se je zgodil v ponedeljek dopoldne) načrtovala, saj sta se nekaj dni pred dejanjem vsak s svojim vozilom pripeljala v Slovenijo in se nastanila v Strunjanu. V dneh pred ropom sta si natančno ogledala poslovalnico, med ropom pa sta odnesla več kot 50 tisoč evrov gotovine.

Policija je v predstavitvi podrobnosti roparskega dejanja med drugim povedala, da sta roparja počakala na bančne uslužbenke, nato pa jih z nasilnimi prijemi prisilila, da so odprle sef, iz katerega sta si nabrala za več kot 50 tisoč evrov vrednih bankovcev različnih valut. Nekaj denarja sta odvzela tudi uslužbenkam, in sicer eni 5 evrov in prenosni telefon, drugi 10 evrov in tretji denarnico.

Policisti so za nekaj časa pridržali tudi 20-letno Ukrajinko, za katero so ugotovili, da je v Slovenijo prišla z osumljencema in se z njima nastanila v Strunjanu. Med preiskavo so ugotovili, da pri ropu in pripravah nanj ni sodelovala, zato so jo že izpustili.

Eden izmed osumljencev na begu iz zapora
Med izmenjavo informacij s kolegi iz Italije je bilo ugotovljeno, da sta osumljenca stara znanca policije, z obsežno predkaznovanostjo s področja premoženjskega kriminala in izsiljevanj. Poleg tega bi moral biti 58-letni osumljenec na prestajanju 8-letne zaporne kazni, a je od prejšnjega konca tedna na begu.

Policija je osumljenca ovadila zaradi kaznivega dejanja ropa, prikrivanja, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem in ponarejanja listin. Policija se je hkrati še zahvalila občanu, ki je poklical policijo in sporočil, da se v poslovalnici banke dogaja nekaj nenavadnega.