V streljanju sta bila ranjena policist in njegov pes (slika je simbolična). Foto: MMC RTV SLO
V streljanju sta bila ranjena policist in njegov pes (slika je simbolična). Foto: MMC RTV SLO

Streljanje se je začelo okoli 18. ure, nato pa se je napadalec napotil proti svoji hiši. O dogodku je bila obveščena policija, ki je zaprla območje, saj so domnevali, da je storilec v objektu ali njegovi bližini. Tja so bile napotene tudi posebne enote in ko je storilec v hiši prižgal luč, so bili pripravljeni na akcijo. Vendar jih je prehitel storilec, ki je z orožjem prišel iz hiše.

"Nekaj pred 22. uro se je v bližini objekta pojavil storilec, oborožen s strelnim orožjem. Pri sebi je imel avtomatsko puško kalašnikovko. Po opozorilu policije je začel streljati na bližnjega policista in ga tudi zadel v levo stran prsnega koša. Zadel je tudi službenega psa, ki je bil ob policistu," je pojasnil generalni direktor policije Marjan Fank.

Pripadniki specialne policijske enote, ki so na kraj dogodka prišli z območja mejnega prehoda Šentilj, so na streljanje, ki je bilo uperjeno tudi proti drugim policistom, odgovorili in napadalca ustrelili.

"Zaradi strelne poškodbe je storilec na kraju umrl. Zdaj poteka ogled, ki ga opravljajo policisti sami, saj preiskovalni sodnik in tožilec nista prišla na kraj. Po ogledu in opravljeni preiskavi bomo tudi ustanovili komisijo, ki je ustanovljena za vsak smrtni primer v policijskih postopkih, in zadevo ustrezno zaključili," je še povedal Fank, ki je ranjenega policista tudi že obiskal v bolnišnici.

"Na srečo je krogla zadela neprebojni jopič. Ga je tudi prebila, a na srečo na takem mestu, da niso bili poškodovani vitalni organi. Upamo, da bo policist v kratkem lahko zapustil bolnišnico," je povedal. Policijski pes je huje poškodovan, zato so ga morali napotiti na operacijo.

Streljanje je najverjetneje posledica medsosedskega spora. Moški je namreč streljal na soseda, s katerim je bil že v starih sporih. "Težave s pokojnim storilcem so imeli že dalj časa," je pojasnil Fank.

Napadalec pa je bil tudi stari znanec policije. "Z njim smo že imeli postopke, tudi sum, da poseduje orožje," je povedal Fank in dodal, da so že opravljali hišno preiskavo na objektu, a tega orožja niso našli. Storilec je v soboto tudi grozil, da ima bombe. Avtomatska puška kalašnikovka je vojaško orožje, zato ga storilec ne bi smel posedovati.

Strelski incident v Halozah
Streljanje v Halozah
Tragičen strelski obračun v Halozah
Strelski incident v Halozah
Streljanje v Halozah
Tragičen strelski obračun v Halozah