Osumljenca sta se hranilnice lotila s strašilnima pištolama, ki sta bili podobni pravim. Foto: MMC RTV SLO/Policija
Osumljenca sta se hranilnice lotila s strašilnima pištolama, ki sta bili podobni pravim. Foto: MMC RTV SLO/Policija
Najstnikom preprečili rop banke

Teden dni pred ponedeljkovim drznim podvigom mladeničev so policisti prejeli operativne podatke, ki so kazali na pripravo ropa v eni izmed gorenjskih bančnih ustanov. Tako so uspešno prijeli dva mladoletnika, ki sta v hranilnico vstopila s pravemu orožju podobnima strašilnima pištolama in od uslužbenke zahtevala denar.

Takoj zatem so policisti vstopili v hranilnico in razorožili oba mladoletnika. Pred hranilnico pa so prijeli tretjega mladoletnika, ki je tam čakal. Obenem so policisti odkrili tudi 20-letnika, ki naj bi bil organizator ropa, sumijo pa, da je zagrešil še katerega od enajstih podobnih ropov na Gorenjskem.

Vodja kriminalistov na kranjski kriminalistični upravi Boštjan Lindav je ob tem dejal, da so 20-letnika policisti v preteklosti že obravnavali zaradi podobnih in nekaterih drugih kaznivih dejanj. Vsi štirje osumljenci sicer prihajajo iz okolice Kranja.

Gorenjski policisti so letos obravnavali 31 ropov, od tega so se v enajstih primerih roparji lotili bančnih ustanov. Gorenjski policisti so dosegli 40-odstotno preiskanost ropov in podali kazenske ovadbe zoper 18 osumljencev. Slovenija pa ima že leta manj tovrstnih kaznivih dejanj kot druge članice EU-ja.

Najstnikom preprečili rop banke