Neznanci so avstrijskemu lastniku ukradli skoraj 300.000 evrov vreden avtobus. Foto: MMC RTV SLO
Neznanci so avstrijskemu lastniku ukradli skoraj 300.000 evrov vreden avtobus. Foto: MMC RTV SLO
Ste ga videli? Foto: Posnetek spletne strani podjetja

Po podatkih murskosoboške policijske uprave so avtobus ukradli v noči s 15. na 16. november, in sicer okoli 3.25 izpred hotela Radin v Radencih. Drugih podatkov za zdaj ne navajajo, ker preiskava še poteka. Voznik avtobusa je ob tem dejal, da se mu je v 30-letni vozniški karieri to zgodilo prvič. Tudi v podjetju, za katero vozi, se kraje ne spomnijo.

Dva avtobusa sta v petek pripeljala v Radence, da bi turiste, ki so v zdravilišču, danes popeljala na panoramski izlet, potem pa se prazna vrnila v Nemčijo. "Avtobusi znamke Setra, ki jih vozimo, so zelo znani in iskani, saj so med najboljšimi in najdražjimi, domnevam pa lahko le, da je ukradeni zdaj kje na poti na vzhod," je še povedal voznik, ki se bo v Nemčijo vrnil z vlakom.
Avtobus za skoraj 300.000 evrov
Po podatkih policije gre za avtobus znamke Setra, tip 41GTHD, letnik 2008, modre barve, ob strani je zlatorumeni napis Dietrich Turistik. Med obema besedama je narisan globus. Vozilo je poškodovano po levi strani, ker je pri premiku trčilo v drevo. V sefu avtobusa so bile plačilne kartice in 1.500 evrov gotovine. Avtobus je vreden od 250.000 do 280.000 evrov.

Če kar koli veste o tatvini avtobusa, čim prej obvestite najbližjo policijsko postajo ali pokličite na telefonsko številko policije 113 oz. na anonimni telefon 080 1200. V zadnjih dveh tednih sta bila v Pomurju poškodovana vsaj dva avtobusa, eden v Gornji Radgoni, drugi pa v Murski Soboti, vendar ju storilci naj ne bi poskušali odpeljati.