V rop zlatarne Papler je bilo vpletenih šest ljudi, pri čemer je trojica krivdo že priznala. Foto: MMC RTV SLO
V rop zlatarne Papler je bilo vpletenih šest ljudi, pri čemer je trojica krivdo že priznala. Foto: MMC RTV SLO

V organizacijo ropa zlatarne Papler v Šiški je bilo sicer vpletenih šest ljudi, pri čemer so trije krivdo že priznali in se tako pogodili za milejše kazni. Najvišjo zaporno kazen je sodišče prisodilo Sandiju Prešernu, ki je med ropom s strelnim orožjem ubil lastnika zlatarne Antona Paplerja. Prešeren je na sodišču priznal, da je ustrelil Paplerja, dejal pa je tudi, da dejanje obžaluje.

Prešernov pomočnik pri izvedbi ropa Simon Tkalčec je bil obsojen na devet let zapora. Tudi Tkalčec je priznal krivdo in obenem obžaloval dejanje.

Devet let kazni je sodišče dosodilo tudi Alijanu Brajdiču, ki pri ropu neposredno ni sodeloval, a je po mnenju tožilstva prav on pridobil človeka za izvedbo ropa in mu priskrbel orožje. Oba roparja je po dejanju tudi odpeljal iz Ljubljane v Novo mesto. Ker je Brajdič na kazenskem oddelku okrožnega sodišča že bil obsojen, mu je sodnik izrekel enotno kazen 12 let zapora. Brajdič je tudi edini, ki krivde ni priznal.

Preostali trije, ki so sodelovali pri organizaciji ropa, so krivdo že pred časom priznali. Armin Hasanagič, Ivan Kanduč in Matjaž Režek so se s tožilstvom pogodili za nižjo kazen. Sodišče je vse tri že junija pravnomočno obsodilo na kazni od treh do štirih let in pol zapora.