Policisti so po vdoru v stanovanje našli dve trupli. Foto: MMC RTV SLO
Policisti so po vdoru v stanovanje našli dve trupli. Foto: MMC RTV SLO
Umor in samomor na Ptuju

Po podatkih policijske uprave Maribor so policisti ob pomoči gasilcev vdrli v stanovanje na Tavčarjevi ulici 11 na Ptuju, kjer so našli mrtva človeka.

S PU-ja Maribor so sporočili, da so kriminalisti končali ogled. Ugotovili so, da je 75-letni moški s starejšo vojaško puško, ki jo je imel nezakonito v posesti, v spalnici domače stanovanjske hiše najprej ustrelil svojo 70-letno ženo, nato pa si v istem prostoru z istim orožjem življenje vzel še sam. Policija v tej družini nikoli ni posredovala, so sporočili in dodali, da se je morilec po vsej verjetnosti za svoje dejanje odločil zato, ker je pred kratkim izvedel, da je hudo zbolel.

Po neuradnih podatkih spletne strani vecer.com je šlo za starejši, invalidsko upokojeni par, oba sta bila na invalidskem vozičku.

Da je v hiši očitno nekaj narobe, je policiji sporočila soseda, ki se ji zjutraj nihče ni odzval na trkanje. Spomnila se je, da je okoli enajstih zvečer slišala tri poke, piše na spletni strani. Par se je sicer spoznal pri 18 letih, žena pa je že prvi teden službe v prometni nesreči postala paralizirana. Na začetku osemdesetih sta si nato zgradila tudi hišo. Ona je bila domačinka, on pa iz Brežic, še piše omenjena spletna stran.

Umor in samomor na Ptuju