Policisti pri ogledu kraja dogodka na truplu 77-letnice niso našli znakov nasilja. Foto: BoBo
Policisti pri ogledu kraja dogodka na truplu 77-letnice niso našli znakov nasilja. Foto: BoBo

Svojci so 77-letnico pogrešali že od 1. januarja, pristojne reševalne službe so jo v Italiji že iskale v več akcijah, prav tako pa so jo policisti iskali tudi na slovenski strani meje. Iskanje se je končalo v četrtek, ko je lovec policijo obvestil o najdbi trupla. Ob truplu je bil tudi manjši pes, ki je ob prihodu slovenskih policistov pobegnil na italijansko stran.

Na kraj najdbe trupla so odšli policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica ter opravili ogled. Z njimi je bil tudi zdravnik Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki je lahko le potrdil smrt ženske, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Ni bilo znakov nasilja
O najdbi trupla so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Ker je obstajala velika verjetnost, da gre za najdbo pogrešane osebe iz Gorice v Italiji, so policisti obvestili tudi pristojne italijanske varnostne organe. Ti so v identifikacijskem postopku potrdili, da gre za najdbo trupla pogrešane 77-letne ženske z območja Gorice.

Pri opravljanju ogleda tako zdravnik kot tudi slovenski in italijanski policisti na truplu niso našli znakov nasilja. Pristojne službe so truplo pokojnice pozneje odpeljale v sosednjo Italijo.