Nož je policista, sicer opremljenega z neprebojnim jopičem, zadel v predel trebuha pod jopičem. Foto: PU Kranj
Nož je policista, sicer opremljenega z neprebojnim jopičem, zadel v predel trebuha pod jopičem. Foto: PU Kranj

Po navedbah Policijske uprave Novo mesto so policisti v soboto okoli 19. ure prejeli zaprosilo za asistenco zdravstvenemu osebju pri prisilni hospitalizaciji moškega, ki naj bi zaradi zdravstvenih težav ogrožal samega sebe.

Policisti so nato z zdravstvenim osebjem odšli po 52-letnega moškega iz okolice Metlike. Moški je odklanjal zdravniško pomoč in ni upošteval navodil zdravnice in ukazov policistov. Med posredovanjem policistov je moški vrgel večji kuhinjski nož v policista in ga zadel v predel trebuha.

Storilca so policisti obvladali in poškodovanega policista z reševalnim vozilom prepeljali v novomeško bolnišnico, kjer so mu oskrbeli večjo vbodno rano. 32-letni policist Postaje mejne policije Dobova okreva in ni v smrtni nevarnosti.

52-letnega osumljenca bodo kriminalisti ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ko opravlja naloge varnosti. Med letoma 2010 in 2014 so samo na območju PU-ja Novo mesto obravnavali 146 kaznivih dejanj napadov na policiste, pri čemer je bilo oškodovanih 223 policistov.