V manj kot 12 urah so slovenske ceste vzele dve življenji. Foto: BoBo
V manj kot 12 urah so slovenske ceste vzele dve življenji. Foto: BoBo

Prva nesreča se je zgodila v petek ob 20.15, ko je 23-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti od Pernice proti Jakobskemu Dolu v občini Pesnica. V ostrem desnem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 82-letni voznik osebnega avtomobila.

Vozili sta trčili, 82-letni voznik pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so policisti zapisali na svoji spletni strani.

Zoper 23-letnega voznika bo podana kazenska ovadba, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, če ima ta za posledico smrt ene ali več oseb, je zagrožena kazen do osmih let zapora in prepoved vožnje motornega vozila.

20-letnik izgubil oblast nad vozilom
Danes okoli 6. ure zjutraj pa so bili ljubljanski policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Dobrova (Ljubljana Vič). Po do zdaj zbranih obvestilih je 20-letni voznik vozil osebno vozilo znamke BMW od Ljubljane proti Gabrjem.

Na ravnem delu ceste je, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom, zdrsel s ceste na travnik in pri tem trčil v betonski steber. Vozilo se je nato prevrnilo in obstalo v križišču z odcepom za Stransko vas. V nesreči je 20-letnik utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, so sporočili s PU-ja Ljubljana.