Pridržani nemški državljan je več mesecev s partnerico živel v gozdovih v Sloveniji in Avstriji. Foto: MMC RTV SLO
Pridržani nemški državljan je več mesecev s partnerico živel v gozdovih v Sloveniji in Avstriji. Foto: MMC RTV SLO
Islamist v gozdu pri Velenju?

O osumljencu so slovenske policiste obvestili avstrijski kolegi, ki so 27-letnega nemškega državljana dalj časa iskali zaradi več vlomov na avstrijskem Koroškem in Štajerskem, je za TV Dnevnik poročal Vasja Čepič.
Po poročanju STA-ja so avstrijski varnostni organi obsežno iskanje izvajali od prejšnjega petka.
Ne sumijo pa ga le tatvin in vlomov. "Že leta 2010 je bil za to isto osebo razpisan evropski priporni nalog. Razpisan naj bi bil zaradi novačenja teroristov," je pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin. Po poročanju več tujih medijev naj bi se uril v Afganistanu.
Izsledili in prijeli so ga popoldne blizu Velenjskega jezera. Kot je dejala Trbulinova, je Nemec najprej pobegnil v jezero, nato pa policiste napadel z nožem. V postopku ni bil nihče poškodovan. Trenutno je v pridržanju.
Njegovo 25-letno partnerico so policisti aretirali teden dni prej, že marca pa jo je murskosoboško sodišče obsodilo na zaporno kazen, ker je policiste napadla z motiko.
Domnevno načrtovala pot v Bosno
Zadnje mesece sta živela po gozdovih v Avstriji in Sloveniji, kjer je partnerica tudi rodila otroka. Osumljenca sta načrtovala pot v Bosno, kjer sta želela širiti ideje skrajnega islamizma, je še poročal novinar TV Dnevnika.

Islamist v gozdu pri Velenju?