Kriminalisti bodo ovadili fanta pokojnega dekleta. Foto: MMC RTV SLO
Kriminalisti bodo ovadili fanta pokojnega dekleta. Foto: MMC RTV SLO

Nesreča se je sicer zgodila v Topli v občini Črna na Koroškem. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so kriminalisti ugotovili, da sta 22-letni fant in njegovo 19-letno dekle iz Slovenj Gradca pri obiranju češenj uporabljala traktor, na katerem je bil pripet nestandardiziran traktorski priključek, ki je bil izdelan iz nosilnih vilic viličarja. Na vilice za dvigovanje bremena sta namestila leseno paleto in se odpeljala na travnik pod kmetijo.

Na pobočju z manjšim nagibom sta zapeljala do češnje, kjer je dekle stopilo na leseno paleto, s katero jo je nato moški dvignil v krošnjo češnje, na višino okoli 3,5 metra. A med obiranjem je priključek zanihal, zaradi česar se je dekle prestrašilo in skočilo s palete na tla.

V tistem trenutku pa se je traktor prevrnil na desni bok in dekle ukleščil pod kabino. Gasilci in zdravstveno osebje so hitro posredovali, a dekletu niso mogli pomagati. Zaradi hudih poškodb je umrlo na kraju nesreče. Kriminalisti bodo 22-letnega traktorista ovadili pri pristojnem državnem tožilstvu.