Vladimir Vodušek je zdaj predmet kar dveh preiskav. Foto: BoBo
Vladimir Vodušek je zdaj predmet kar dveh preiskav. Foto: BoBo
Vodušek sodnika čaka v priporu

Preiskovalni sodnik bo zaslišanje novinarja in lastnika InfoTV-ja, osumljenega izsiljevanja, nadaljeval v soboto zjutraj. Vodušek do takrat ostaja v priporu.

Poleg Voduška so policisti v četrtek prijeli še 61-letnega Velenjčana Stanislava Gaberca. Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žaberl je za STA pojasnil, da bosta osumljenca pred preiskovalnega sodnika privedena s kazensko ovadbo, ki jo bodo spisali celjski kriminalisti.

Ker sodnik in tožilstvo potrebujeta čas za preučitev ovadbe, naj bi preiskovalni sodnik Voduška in Gaberca predvidoma zaslišal v soboto dopoldne, do takrat pa bosta v sodnem pridržanju. Po neuradnih informacijah naj bi se preiskovalni sodnik nagibal k temu, da za Voduška zaradi begosumnosti podaljša pripor po zaslišanju, še piše STA.


Vendar pa je Vodušek, ki so ga okoli 18. ure privedli pred preiskovalnega sodnika, po besedah njegovega zagovornika Boštjana Penka sodniku dejal, da se želi zagovarjati že nocoj. Vodušek je po odločbi v sodnem pridržanju le za čas, ki ga sodnik potrebuje za preučitev kazenske ovadbe s prilogami.

Osumljenca naj bi izsiljevala predsednika uprave zreškega podjetja Unior Gorazda Korošca. Grozila naj bi mu, da bodo objavili informacije o domnevno spornem poslovanju podjetja, če jim ne plača več sto tisoč evrov, za kar jima grozi do osem let zapora.

"Lahko povem, da je šlo za poslovno sodelovanje, ki ga je predlagal Unior, in da smo podpisali več deset pogodb, in ko bi morali analizirati pogodbe, so pač dali kazensko prijavo proti meni," je včeraj povedal Vodušek. Po poročanju Žurnala24 pa so policisti Voduška dobili tudi pri telefonskih grožnjah.

V omenjenem časopisu navajajo, da so na celjskem tožilstvu potrdili, da so odredili prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so prišli do novih podatkov in razširili preiskavo še na sum gospodarskega kriminala. Od države naj bi Vodušek namreč prejel 136.000 evrov za projekt, ki ga ni izvedel. Denar bo moral zdaj vrniti.

Vodušek sodnika čaka v priporu