Kozolec je zagorel ob 1. uri ponoči. Foto: PU Maribor
Kozolec je zagorel ob 1. uri ponoči. Foto: PU Maribor
false
Po navedbah Policijske uprave Maribor vsi indici kažejo na to, da je bil požar podtaknjen. Foto: PU Maribor
Požigalec na delu v Slovenski Bistrici

V Hošnici je požar izbruhnil malo po 1. uri ponoči v 16 metrov dolgem in 10 metrov širokem starinskem lesenem kozolcu. V njem so bili shranjeni številni kmetijski priključki, dve traktorski prikolici, okoli 300 kock otave in 30 okroglih bal sena, so sporočili policisti.

Požar je po ugotovitvah policije povzročil za okoli 50.000 evrov škode, ogled kraja požara sicer še poteka in po navedbah Policijske uprave Maribor vsi indici še vedno kažejo na to, da je bil požar podtaknjen.

Policisti pozivajo vse ljudi, ki o požaru oziroma domnevnem požigalcu kar koli vedo, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 12 00.

Čez slabo uro je spet zagorelo, ko sta se vnela še podrast in dračje v bližini gasilskega doma v Laporju, a po ugotovitvah policije v tem primeru ni šlo za namerno dejanje, saj je požar povzročil 37-letni nevestni domačin s kurjenjem smeti ob gozdu. Domačin je zvečer kuril smeti, te pa so nato tlele do 2. ure zjutraj, ko se je spet razvil ogenj in na manjši površini zanetil podrast.

Večje škode ni bilo, zoper nevestnega domačina pa bodo policisti podali predlog prekrškovnemu organu, ki mu bo izdal odločbo o prekršku.

Požigalec na delu v Slovenski Bistrici