Nekdanji župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar bi moral znova priti na sodišče kot priča, a ga sodnemu vročevalcu ni uspelo najti. Foto: BoBo
Nekdanji župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar bi moral znova priti na sodišče kot priča, a ga sodnemu vročevalcu ni uspelo najti. Foto: BoBo

Tožilstvo nekdanji direktorici občinske uprave Lidiji Požgan očita zlorabo položaja, ker naj bi leta 2008 kadrovski službi odredila, da v razpis za delovno mesto svetovalca za pripravo projektov vključi kot pogoj zahtevano izobrazbo profesorja športne vzgoje. Po pravilniku pa je pogoj za takšno delovno mesto najmanj visokošolska izobrazba.

Na sporni razpis se je prijavil samo Marko Zanoškar, sicer sin tedanjega župana Matjaža Zanoškarja, in bil tudi izbran. Sprva so mu na občini ponudili zaposlitev za določen, pozneje pa tudi za nedoločen čas. Glede zaposlitve je Komisija za preprečevanje korupcije januarja letos izdala mnenje, da je občina v tem primeru ravnala koruptivno.

Vendar nekdanji župan znova ni našel časa, da bi prišel na sodišče kot priča, čeprav je sodišče skušalo vabilo Zanoškarju vročiti prek sodnega vročevalca. Ta pa je poročal, da Zanoškarja ni našel na njegovem stalnem naslovu, prav tako pa se ni odzival na njegove klice in SMS-e.

Tako tožilstvo kot tudi obramba vztrajata pri zaslišanju Zanoškarja, zato je sodnica razpisala nov narok 10. decembra. To pomeni, da pravnomočnega konca ta postopek najverjetneje ne bo dočakal, saj kazenski pregon v tej zadevi zastara čez 11 dni.