Lutkovno gledališče Maribor je nove prostore v nekdanjem minoritskem samostanu dobilo lani. Foto: Mestna občina Maribor
Lutkovno gledališče Maribor je nove prostore v nekdanjem minoritskem samostanu dobilo lani. Foto: Mestna občina Maribor

Nesreča se je zgodila 29. maja lani, ko so bili otroci iz Vrtca Tezno na ogledu predstave v lutkovnem gledališču. Ko so se po ogledu predstave spuščali s tribune, je popustila ograja in otroka, stara štiri in pet let, sta zgrmela skoraj štiri metre globoko na betonska tla in se lažje poškodovala.

Razlog za nesrečo je bilo to, poroča časopis Večer, da je bila ograja neustrezno pritrjena na okvir. Kriminalisti naj bi zato ovadili Toma Juhanta, direktorja kamniškega podjetja Stol, ki je dvorano lutkovnega gledališča opremilo s stoli in ograjo tribune. Ograjo naj bi pritrdili z lepilnim trakom. Vijake naj bi privili šele po omenjeni nesreči oziroma devet mesecev po odprtju gledališča v novih prostorih v nekdanjem minoritskem samostanu na Lentu.

Starši obeh otrok naj bi medtem razmišljali o odškodninski tožbi proti zavarovalnici, saj niso zadovoljni z odškodnino, ki jim je bila ponujena. Vsaka od družin je po poročanju Večera zahtevala po 15.000 evrov, zavarovalnica pa jim je ponudila po 1400 evrov.