Prizorišče nesreče na Slovenčevi ulici. Foto: MMC RTV SLO
Prizorišče nesreče na Slovenčevi ulici. Foto: MMC RTV SLO
Do smrti zbil peški in pobegnil

Za posledicami nesreče je dopoldne umrla tudi druga peška, 19-letnica iz Izole, so sporočili iz policije.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek ob 20.30 na prehodu za pešce na Slovenčevi ulici v Ljubljani. 35-letni Ljubljančan je z osebnim avtomobilom Alfa 156 trčil v 19-letni peški, ki sta pravilno z njegove leve prečkali vozišče.

Po močnem trčenju sta dekleti (ena iz Ljubljane, druga iz Izole) hudo poškodovani obležali na vozišču, voznik pa je z nezmanjšano hitrostjo pobegnil proti Tolstojevi ulici, so pojasnili na PU-ju Ljubljana.

Peš se je vrnil po izgubljeno registrsko tablico
"Nekaj minut po trčenju so občani na kraju nesreče opazili moškega, ki je na kraju pobral odpadlo registrsko tablico, zato so ga zadržali do prihoda policistov na kraj. Ugotovljeno je bilo, da gre za 35-letnega voznika, ki je po nesreči vozilo parkiral na Vodovodni cesti in se peš vrnil na kraj nesreče," so še dodali policisti.

Pozneje so ugotovili še, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da stopnja alkohola presega dovoljeno koncentracijo, zaradi česar so moškemu odredili strokovni pregled na inštitut za sodno medicino.

Okoli 4. ure zjutraj je ena izmed pešk za posledicami poškodb v nesreči umrla, danes dopoldne je zaradi poškodb umrla še druga 19-letnica, so sporočili s PU-ja Ljubljana.

Ob tem dodajajo, da zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj (povzročitev prometne nesreče, zapustitev poškodovanega ...) še zbirajo obvestila. Zaradi nesreče je bil del Slovenčeve ulice zaprt do okoli 8. ure.

Do smrti zbil peški in pobegnil