Mercator je od četrtka uradno v rokah Agrokorja. Foto: BoBo
Mercator je od četrtka uradno v rokah Agrokorja. Foto: BoBo
V šestih letih dva tisoč delavcev manj?
Bratuškova odgovarja Medji: zaveze sem prejela

Največ predvolilnega razburjenja še vedno sproža prodaja Mercatorja. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je Alenko Bratušek, ki opravlja tekoče posle predsednice vlade, obtožila laganja.

Bratuškova jim je zatrdila, da je na sestanku z Medjo dobila zagotovila, da NLB ne bo financiral prevzema največjega slovenskega trgovca in da je v pogodbi zaveza, da se število zaposlenih ne bo dodatno zmanjšalo. Nove informacije pa po navedbah zveze kažejo, da ni tako.

Zagotovila je pisno zanikal tudi Medja.

Bratuškova vztraja pri svojih trditvah. Ponovno je zatrdila, da so ji predstavniki Slovenskega državnega holdinga in NLB-ja na torkovem sestanku tik pred prodajo zagotovili, da se število zaposlenih ne bo dodatno zmanjševalo.

"Skladno s pogoji dogovora se številne zaveze Agrokorja nanašajo tudi na Mercatorjeve zaposlene in vključujejo ohranjanje obstoječega dogovora s sindikati. Predvidene sinergije združene skupine ne temeljijo na odpuščanju zaposlenih poslovnega sistema Mercator, ki bi presegalo že napovedane ukrepe trenutne uprave družbe," je zapis navajala Bratuškova. Zatrdila je, da je ta papir prejela kot predsednica vlade od SDH-ja, "podatki pa so tudi od NLB-ja".

Zatrdila je, da je to zaveza, ki jo je prejela, in da velja obstoječi dogovor s sindikati tudi za Agrokor.
Če zapisano ne bo spoštovano, "bomo takoj in ostro ukrepali", je dodala. Kako namerava ostro ukrepati, ni konkretizirala.

V šestih letih dva tisoč delavcev manj?
Bratuškova odgovarja Medji: zaveze sem prejela