"Razpoloviti moramo brezposelnost," je v Mariboru povedal predsednik SLS-a Franc Bogovič. Foto: BoBo
SLS: Znamo počistiti v lastnih vrstah

Ključni poudarki programa SLS-a so poleg ustvarjanja novih delovnih mest in poenostavitve države še nižji davki, zlasti dohodnina za tiste z najnižjimi prejemki. "Mi se bomo vsekakor zavzemali, da ne bomo uvajali novih davkov oziroma da jih ne bomo višali, tako kot ne prispevkov," je poudarila Monika Kirbiš Rojs iz SLS-a. Zavzemali se bodo za enakomeren regionalni razvoj, kar velja tudi za Maribor in podravsko regijo, za katero bi država morala imeti posluh.

Poenostaviti državo
"Razpoloviti moramo brezposelnost. SLS bo še naprej ostal strateški partner slovenskega gospodarstva, obrtnikov in kmetov. Poenostaviti moramo državo in prenesti pristojnosti z državne na nižje ravni ter s tem začeti reševati težave tam, kjer nastanejo," je na konvenciji dejal Bogovič.

Predvolilno kampanjo je označil kot vročo in letnemu času primerno in hkrati ocenil, da bo ključna javnomnenjska raziskava šele v nedeljo. Bogovič meni, da je njihova lista polna izkušenih kandidatov, saj so stranka, ki ni bila ustanovljena projektno za eno poletje, pač pa stranka z dolgoletno tradicijo ter s programom, ki lahko Slovenijo pripelje iz krize.

Bogović: Letos pričakujemo boljši izid
Na letošnjih volitvah že osmi predsednik SLS-a pričakuje izboljšanje izida z zadnjih, na katerih so dobili sedem odstotkov in s tem šest poslancev. Močno podporo si obetajo tudi v Mariboru, čeprav je bila tudi njihova stranka preko nekdanjega župana vpletena v vstajniško dogajanje pred dvema letoma. Bogovič meni, da so bili prav pri tem primeru prvi, ki so začeli delati red tudi v lastnih vrstah.

"Moj prijatelj Franc Kangler je zašel v težave, do katerih smo se v stranki jasno opredelili tako, da smo mu svetovali, da izstopi iz stranke ter jo tako razbremeni težav. Ker tega sam ni naredil, smo ga takrat izključili," je dejal Bogovič, ki še meni, da je v slovenski politiki veliko premalo politične samorefleksije.

Pravosodje naj deluje hitro
Pravno državo je po njegovem mnenju treba spoštovati, zato v SLS-u ne hodijo stavkat in kričat pred sodišča in zapore, pač pa želijo, da slovensko pravosodje deluje hitro in so sodbe razglašene v pravičnem roku, je dodal Bogovič.

B. J.

SLS: Znamo počistiti v lastnih vrstah