Gymnasium.eu
slice
Evropa na krožniku
Sedma tekmovalna oddaja, 18. januar 2017 ob 21:10 Pridelava gensko spremenjenih poljščin je že več kot petnajst let predmet vroče polemike v Evropski uniji.
14
Ali je znanost še rešiteljica Evrope?
5
11. januar 2017 ob 21:01 Čeprav je bilo leto 2016 za Evropsko unijo politično zelo težko leto, se za svoj nadaljnji razvoj opira na znanost in tehnologijo, ki sta kljub pretresom na drugih področjih ostali na visoki ravni.
Kako urediti promet v Evropski uniji?
6
4. januar 2017 ob 22:20 O tem vprašanju so v peti tekmovalni radijski oddaji Gymnasium.eu na prvem programu razmišljali dijaki z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Srednje šole Slovenska Bistrica.
Varnost na svetovnem spletu
4
21. december 2016 ob 22:41 V četrti tekmovalni oddaji projekta Gymnasium.eu so dijaki Gimnazije Kranj in Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica razpravljali o varnostnih grožnjah na internetu in svetovnem spletu, ...
Tudi mladi o varnostnih in obrambnih vprašanjih Evropske unije
9
14. december 2016 ob 21:54 Tretja tekmovalna oddaja Gymnasium.eu je prinesla razmislek o odnosu med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike. 8.
Mladi o posledicah izstopa Velike Britanije iz EU-ja Zakaj se je zgodil brexit, kakšne posledice bo prinesel Veliki Britaniji in kakšne drugim evropskim državam in v kakšni Evropi bomo živeli čez nekaj let?
10
Leto po begunskem valu – kje je po mnenju dijakov Evropa danes? Ob 20. uri je na Prvem programu Radia Slovenija potekala prva tekmovalna oddaja Gymnasium.eu.
11
Kako življenje znotraj Evropske unije vidijo mladi? Mladim ni vseeno, v kakšni Evropski uniji živijo in kakšna prihodnost jih čaka znotraj skupnosti, zato so večeri ob sredah na 1. programu Radia Slovenija rezervirani za srednješolce, ki bodo ...
18

Gymnasium.eu

Gymnasium.eu je enourna radijska oddaja, ki poteka v živo ob sredah med 20. in 21. uro na Prvem programu Radia Slovenija. 4. sezono tega projekta smo razširili in ga pripravili skupaj z Evropskim parlamentom in Multimedijskim centrom RTV Slovenija. Za aktualne in zanimive evropske teme, o katerih svoja mnenja in rešitve v studiu predstavljata ekipi dveh srednjih šol, je ena ura velikokrat premalo. Zato se debata po oddaji nadaljuje na mobilni aplikaciji Gymnasium.eu, ki je postala prostor, kjer imajo mladi priložnost, da pridobijo znanje o delovanju Evropske unije in sooblikujejo javni diskurz o evropskih politikah. Na mobilni aplikaciji in spletni strani https://gymnasium.rtvslo.si/ lahko dostopajo do glasovanja, spletne debate, arhiva oddaj in gradiva. V projektu sodeluje 16 slovenskih srednjih šol, najboljšo izmed njih bomo dobili v finalni oddaji v aprilu. Odšla bo na strokovno ekskurzijo v Strasbourg, zmagovalec spletnih debaterjev pa bo na koncu prejel iPhone7.

Kazalo