Evropske volitve
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Klemen Žumer
Žumer je aktiven tudi med Slovenci po svetu in je soustanovitelj Društva Slovencev LSE v Londonu ter kluba Slovencev v Bruslju. Foto: www.nsi.si

Dodaj v

Klemen Žumer (NSi)

Volivce želi prepričati z bogatimi mednarodnimi izkušnjami
1. maj 2009 ob 21:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nova Slovenije je na listo uvrstila tudi svetovalca največje skupine v evropskem parlamentu, ki je še posebej dejaven med Slovenci po svetu.

Klemen Žumer se je rodil v Ljubljani leta 1979. Diplomiral iz mednarodne politične ekonomije in mednarodnih študijev na Brock University v Kanadi, kot najboljši študent v letniku. Opravil je dva magisterija - enega iz mednarodne politične ekonomije na London School of Economics v Veliki Britaniji, drugega pa iz evropskih študijev in čezatlantskih odnosov na Institut d’Etudes Politiques v Parizu.

V svoji poklicni poti si je nabiral mednarodne izkušnje, saj je delal štiri leta v Kanadi, dve leti v Veliki Britaniji, šest mesecev v ZDA, šest mesecev v Franciji, pet let v Belgiji in en mesec v Mehiki. Od leta 2006 je svetovalec pri Evropski ljudski stranki – evropskih demokratih, največji politični skupini v Evropskem Parlamentu.

A. S.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo