Direktorica je načrtovala, da bo odpustila okoli 50 delavcev. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Direktorica je načrtovala, da bo odpustila okoli 50 delavcev. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

Zato me veseli, da lahko vodenje družbe predam v roke izkušenega menedžerja.

Vtič Vraničarjeva

Danes živimo v času hitrih sprememb v zahtevnem poslovnem okolju. Naš uspeh je odvisen predvsem od nas samih. Verjamem, da Alpina kljub težkemu obdobju zadnjih let še vedno stoji na trdnih temeljih.

Gantar

Gantar vodenje družbe prevzema kot domači strokovnjak za prestrukturiranje, so po seji nadzornikov sporočili iz Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Je domačin iz Žirov, po izobrazbi diplomirani inženir strojništva z magisterijem iz menedžmenta. Ima 19 let delovnih izkušenj, od tega 15 let na vodilnih in vodstvenih položajih. Prvih 17 let je izkušnje in znanje pridobival v korporaciji Hidria in v tem obdobju spoznal delovanje avtomobilske industrije, industrije prezračevanja in klimatizacije, industrije dvokoles ter električnega ročnega orodja.

Zadnji dve leti je kot član uprave sodeloval pri uspešnem prestrukturiranju trebanjskega Trima, ki deluje v segmentu gradbeništva. Vso kariero je pridobival izkušnje pri obvladovanju zahtevnih poslovnih situacij, delovanju na globalnih trgih in usklajevanju mednarodnih ekip, so pojasnili v DUTB-ju.
Lokalna skupnost proti direktorici
Usoda dozdajšnje direktorice Barbare Vtič Vraničar je že nekaj časa visela na nitki, saj so zaposleni in lokalna skupnost nasprotovali pripravljenemu načrtu prestrukturiranja družbe, ki je vključeval tudi odpuščanja. Zelo jih je motilo tudi drago sodelovanje s svetovalno družbo Admetam.

Vtič Vraničarjeva je ob prenehanju funkcije povedala, da je bil njen prednostni cilj priprava temeljev za nujne spremembe v Alpini in njena dolgoročna uspešnost, so sporočili iz DUTB-ja, lastnice Alpine. "Zato me veseli, da lahko vodenje družbe predam v roke izkušenega menedžerja," je dejala.

V družbi so v zadnjih mesecih izvedli številne ukrepe za izboljšanje stanja na različnih področjih. V skladu z marčnim dogovorom med predstavniki DUTB-ja, Alpine in lokalne skupnosti je družba aprila svoja prizadevanja usmerila v delo treh delovnih skupin za prestrukturiranje, so zapisali v slabi banki.

Selitve proizvodnje
Zapiranje proizvodnje v Romuniji so izvedli v skladu z načrti in končali pred zastavljenimi roki, pridobljene izkušnje na primeru uspešne selitve te najmanjše proizvodne enote pa bodo v prihodnje služile kot podlaga za sprejemanje drugih, zahtevnejših odločitev, povezanih s selitvami proizvodnje.

Delovna skupina, ki je imela nalogo preučiti ekonomičnost proizvodnje na Kitajskem, je pozornost razširila na vse Alpinine proizvodne lokacije. V teh dneh se zaključujejo tudi primopredaje dosedanjih pristojnosti in orodij z družbe Admetam na odgovorne v Alpini.

Gantar: To je čas hitrih sprememb
Ob tem so opozorili, da niso izzivi pred delavci in novim vodstvom Alpine kljub že izvedenim ukrepom danes nič manjši kot pred meseci. "Danes živimo v času hitrih sprememb v zahtevnem poslovnem okolju. Naš uspeh je odvisen predvsem od nas samih. Verjamem, da Alpina kljub težkemu obdobju zadnjih let še vedno stoji na trdnih temeljih," je ob prevzemu funkcije povedal Gantar.

Meni, da bo uspeh Alpine odvisen predvsem od takojšnjega odločnega nastopa na trgu s celovitimi, marketinško podprtimi prodajnimi aktivnostmi. Na ta način bo lahko Alpina z uvedbo sodobnejših proizvodnih pristopov znova postala pomemben del razvijajoče se evropske obutvene industrije.

"Velika zavzetost vseh zaposlenih ter jasna opredelitev lastnikov sta zagotovili, da se lahko Alpina z njeno tradicijo, močno blagovno znamko, kompetencami na področjih razvoja, proizvodnje ter trženja športne in modne obutve znova povzpne med pomembne ponudnike obutve v evropskem in svetovnem prostoru. Vse našteto, skupaj z bistvenim izboljšanjem korporativnega upravljanja Alpine, predstavlja zame poseben izziv," je dodal Gantar.

Prepričan je, da bo okrepljeni vodstveni ekipi, sestavljeni iz dosedanjih in novih sodelavcev, uspelo skupino Alpina znova usmeriti na pot uspeha, so zapisali v DUTB-ju.





Zato me veseli, da lahko vodenje družbe predam v roke izkušenega menedžerja.

Vtič Vraničarjeva

Danes živimo v času hitrih sprememb v zahtevnem poslovnem okolju. Naš uspeh je odvisen predvsem od nas samih. Verjamem, da Alpina kljub težkemu obdobju zadnjih let še vedno stoji na trdnih temeljih.

Gantar