Košorok HSE vodi od novembra 2012. Foto: BoBo
Košorok HSE vodi od novembra 2012. Foto: BoBo
Košorok naj bi ostal na čelu holdinga

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Košorok je nadzornemu svetu pojasnjeval ukrepe za sanacijo skupine in odgovarjal na njihova vprašanja. Nadzorniki so bili očitno z odgovori zadovoljni, saj Košoroka niso razrešili, kar se je omenjala kot ena izmed možnosti.

Predsednik nadzornega sveta Miloš Pantoš je po poročanju spletnega Dela pred sejo na vprašanje, ali je pričakovati razrešitev Košoroka in finančnega direktorja Stojana Nikolića, odgovoril, da bo vse odvisno od odgovorov vodstva HSE-ja in pogovora, ki bo sledil predstavitvi odgovorov, poroča STA.

Prvi nadzornik je prepričan, da je potrebna racionalizacija skupine. Košoroku pa ne bo lahko, saj skupino bremeni zloglasni 6. blok Termoelektrarne Šoštanj. Če bi banke prepričali o odpustkih penalov zaradi kršenja zavez, od cene premoga do donosnosti posla, bi bilo lažje, je še povedal Pantoš.

Druga težava je seveda velenjski premogovnik, kjer imajo težave z likvidnostjo in bodo morali dezinvestirati hčerinske družbe, odjeknila pa je še novica, da donosne dravske elektrarne snujejo posle s Sol Interkontinentalom, torej podjetjem, ki naj bi si umazalo roke že pri projektu TEŠ 6. Za nameček pa ima pri morebitnih rezih Košorok kot vsi njegovi predhodniki napol zvezane roke zaradi močnih kolektivnih pogodb elektroenergetike in premogovništva.

Košorok naj bi ostal na čelu holdinga