Pred podjetjem je še veliko dela. Foto: BoBo
Pred podjetjem je še veliko dela. Foto: BoBo

Po prisilni poravnavi se Cimos postavlja na noge. Pri tem veliko vlogo igra zmanjšanje stroškov, čeprav so jih uspeli že precej oklestiti. Ob tem se ne bodo mogli izogniti odpuščanju.

O tem, koga zanima Cimos, je še prezgodaj govoriti, pravi predsednik uprave Gerd Rosendahl (na drugi fotografiji). So pa nekateri med njimi zanimivi, dodaja, a z njimi se ukvarjajo lastniki Cimosa. V naslednjih dneh oziroma tednih bodo ponudbe predstavili nadzornemu svetu in upravi. "Dobra izbira zame bi bil vlagatelj z dolgoročno strategijo," je ocenil Rosendahl.

Po končani prisilni poravnavi je Cimos spet zadihal, zaposleni so motivirani, a čaka jih ogromno dela. Prodaja, ki je lani dosegla 360 milijonov evrov, naj bi drugo leto dosegla 300 milijonov, v letu 2017 pa naj bi se kazalniki obrnili navzgor. Za to pa bo treba še klestiti stroške. Tudi zmanjšati število zaposlenih.

"Ko si soočen s padcem prihodkov, je nujno zmanjševanje vseh stroškov, tudi delovne sile. Število zaposlenih bomo zmanjševali do konca letošnjega leta in na začetku prihodnjega, vendar računamo, da bomo prihodnje leto postavili trdne temelje za nadaljnjo rast. In če se bo to uresničilo, bomo spet zaposlovali," je dejal Rosendahl, ki računa, da se bodo vrnili tudi dobavitelji, ki so zapustili družbo, a vsi čakajo, da se konča privatizacija.