Posle CMC-ja za zadnjih šest let bo pregledal revizor. Foto: MMC RTV SLO
Posle CMC-ja za zadnjih šest let bo pregledal revizor. Foto: MMC RTV SLO
Svež denar za CMC?

Okoli 160 delavcev Lida je s stavko na delovnih mestih zahtevalo plače za maj, neizplačane regrese in neplačane prispevke za leto dni. Predsednik podjetniškega sindikata Anton Turk je dejal, da bo sindikat sodišču sam plačal potreben znesek za začetne stroške stečaja. Delavci so bili napoteni na čakanje doma do uvedbe stečajnega postopka. Sindikalist upa, da bo sodišče čim prej začelo stečajni postopek.

VOC-u banke ne dovolijo dokapitalizacije?
Medtem pa so se sestali tudi delničarji še enega CMC-jevega hčerinskega podjetja, družbe VOC, in razpravljali o dvomilijonski dokapitalizaciji družbe. Izglasovali so sklep o odprti dokapitalizaciji družbe v višini dveh milijonov evrov.

Matična družba bo pregledala vse posle
Skupščino so imeli tudi v krovni družbi Ceste mostovi Celje, kjer so delničarji imenovali posebnega revizorja za pregled poslovanja v zadnjih šestih letih. CMC je v večinski lasti delavcev, nekdanjih zaposlenih in kooperantov. Revizor bo preveril vse postopke družbe s položaja gospodarnosti, saj obstaja sum, da obstajajo škodljive poslovne odločitve in nevestno ravnanje odgovornih tako v matično kot njenih hčerinskih družbah.

Razmere v družbi Ceste mostovi so tako še vedno negotove, vodstvo pa upa, da bodo lahko ohranili vsaj del podjetja.

Svež denar za CMC?