Po številnih težavah je kostelsko podjetje le finančno sanirano. Foto: BoBo
Po številnih težavah je kostelsko podjetje le finančno sanirano. Foto: BoBo

Iz Costelle so sporočili, da namerava novi lastnik kmalu poravnati tudi vse njihove preostale dolgove, hkrati pa bo Costelli omogočil prodor na tuje trge. Ta je bil zaradi finančnih težav podjetja doslej tako rekoč neuresničljiv.

S spremembo lastništva so Costellina last postali tudi vsi stroji in stavba s polnilnico, ki je bila do zdaj v lasti lizinške družbe. Koncesija za črpanje iz vodnega vira, ki je državna last, pa ji bo omogočila opazno okrepitev lastne proizvodnje.

Costello želijo spremeniti v mednarodno zgodbo
"S Costello imamo dolgoročne načrte, v prihodnosti pa nameravamo še dodatno okrepiti prisotnost družbe na slovenskem trgu brezalkoholnih pijač. Hkrati podpiramo tudi ambicije uprave za prodor na tuje trge, predvsem v Severno Afriko in Bližnji Vzhod,"
je ob sklenitvi dogovora o nakupu povedal lastnik Ardeye Global, poslovnež Ali Al Ameri. Po njegovi oceni je blagovna znamka Costella izredno dobro prepoznavna in uveljavljena, sama voda pa vrhunske kakovosti.

Napovedal je še, da nameravajo Costello finančno podpreti pri razvoju v mednarodnega proizvajalca naravne mineralne vode in brezalkoholnih pijač. "Z izvedeno finančno sanacijo bodo v Costelli zagotovljena tako sedanja kot tudi prihodnja delovna mesta," je še dejal Al Ameri.

V družbi so ob tem prepričani, da bo celovita sanacija Costelle pozitivno vplivala tudi na lokalno skupnost, ki lahko v prihodnje računa na višja nadomestila. Sedež Costelle bo prav tako ostal v Sloveniji.