GZS nagrade podeljuje že od leta 1996. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
GZS nagrade podeljuje že od leta 1996. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
GZS-jeve nagrade gospodarstvenikom

Nagrajenci Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za leto 2010 so: direktor podjetja Termoplasti-Plama Podgrad Jože Ceglar, generalni direktor in lastnik družbe Mikrografija Novo mesto Boštjan Gaberc, direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec, predsednik upravnega odbora Inlesa iz Ribnice Andrej Mate, predsednik uprave in prokurist družbe Robotina iz Izole Devid Palčič, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško Stanislav Rožman ter direktor družbe KLS Ljubno Bogomir Strašek.

Binder je na konferenci pred slovesnostjo spomnil, da je ugled dela menedžmenta v Sloveniji na izredno nizki ravni. "Deloma upravičeno," se je strinjal, a hkrati dodal, da glede na današnje nagrajence popolnoma neupravičeno. Gre za zelo uspešne, inovativne in kreativne gospodarstvenike, ki kljub težkim pogojem gospodarjenja uspevajo dosegati nadpovprečne rezultate, je dejal.
Pravi šampioni
"Tisti, ki so letos prišli v ta izbor in izpolnili kriterije, ki se v preteklih 43 letih niso bistveno menjali, so res pravi šampioni," se je strinjal predsednik komisije za nagrade GZS-ja Janez Bohorič.
GZS nagrade podeljuje že od leta 1996, skupaj z današnjimi nagrajenci jih je do zdaj prejelo 305 gospodarstvenikov, med njimi 18 žensk. Najpogosteje so bili med nagrajenci predstavniki Iskre in njenih podjetij, Tovarne avtomobilov Maribor, Save, Metala, ABC Pomurke, Gorenja, je naštel Bohorič. Po uvodni predstavitvi so se predstavili tudi vsi nagrajenci.

GZS-jeve nagrade gospodarstvenikom