Gospodarstvo
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 15 glasov Ocenite to novico!
false
Med prvomajskimi prazniki tradicionalno odpirajo svoja vrata tudi zunanja termalna kopališča in vodni doživljajski parki. Foto: BoBo

Dodaj v

Izjemen skok obiska v slovenskih zdraviliščih

Pričakujejo odlične rezultate tudi v maju
16. april 2016 ob 14:42
Celje - MMC RTV SLO, STA

Slovenska zdravilišča so v prvih treh mesecih dosegla 38 odstotkov več gostov in 35 odstotkov več prenočitev glede na isto obdobje leto poprej.

Kot so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, trimesečni podatki nedvomno kažejo, da se je italijanski trg ne samo prebudil, temveč stopa na pota stare slave, saj je bilo marca najmočnejša rast prav pri italijanskih gostih. K dobrim trimesečnim rezultatom so prispevali tudi gostje iz Hrvaške in Nemčije.

Za zdaj dobro kaže tudi za april, zato v skupnosti pričakujejo, da bodo v času prvomajskih praznikov znova dosegli odlične rezultate in polno zasedenost predvsem hotelskih kapacitet.

"Sadovi, ki jih žanjemo letos, so nedvomno rezultat številnih uspešnih aktivnosti, ki smo jih izvedli v celotnem lanskem letu, izdatnega dodatnega oglaševanja Slovenske turistične organizacije ter ciljno usmerjene kampanje predvsem na področju socialnih medijev in internetnega oglaševanja, ki predstavlja čedalje močnejše orodje za doseganje pravih rezultatov," so še navedli v omenjeni skupnosti.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
jodlzi
# 16.04.2016 ob 16:04
sicer o tem verjetno ni najlepse govorit ampak po mojem mnenju je to tudi (predvsem?) posledica nemirov v arabskem sredozemlju. egipt je prazen, tunizija tudi, turciji tudi ne gre najbolje...

upam, da se motim in da so nasi turisticni delavci koncno zaceli delati kot je treba...
ipad
# 16.04.2016 ob 17:42
"Sadovi, ki jih žanjemo letos, so nedvomno rezultat številnih uspešnih aktivnosti, ki smo jih izvedli v celotnem lanskem letu..."

Kdo tu koga slepi? Folk se boji iti na avion, kdor si pa upa pa so leti na "varne" destinacije na žalost omejeni, cene visoke in marsikatero družino to odvrne od daljših potovanj.
Kaj so naredili v preteklih letih? Vsak večji resort v Turčiji in Egiptu ima več vodnih površin od Čateža, da o ponudbi dobrega počutja niti ne govorim...
Poleg tega pa nočitvenih kapacitet slovenskih zdravilišč res ni težko zafilati. Taveliki playerji, z več kapacitetami pa se tako ali tako dobesedno prostituirajo s cenami v turističnih agencijah.

"ter ciljno usmerjene kampanje predvsem na področju socialnih medijev in internetnega oglaševanja..."


hahah, uporabniki socialnih medijev so sigurno primarni gostje slovenskih zdravilišč...
K_ris
# 16.04.2016 ob 16:41
@jodlzi

Tudi to, ne gre pa pozabiti niti precej zelene zime, kjer si je bilo tvegano rezervirati smučarske počitnice.
anny22
# 16.04.2016 ob 17:05
Sadovi, ki jih žanjete, so posledica izpada nekaterih destinacij zaradi terorizma in posledic vojn.
svyatoslav
# 17.04.2016 ob 12:05
Imam občutek, da bosta Istra in Dalmacija nabito polni. Hrvatje že mrzlično oblikujejo nove cenike.
Nikolaj
# 16.04.2016 ob 23:26
Povečan obisk zdravilišč v Sloveniji je posledica krize na Bližnjem vzhodu.
Matej037
# 16.04.2016 ob 16:22
Ob nemirih na bližnjem vzhodu je dodaten motiv za obisk tudi odsotnost ruskih gostov ki s svojimi manirami seveda odganjajo vsakega omikanega obiskovalca od morebitnega obiska.
Kazalo