Kolektor Koling je del idrijskega koncerna Kolektor. Foto: BoBo
Kolektor Koling je del idrijskega koncerna Kolektor. Foto: BoBo

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je CPG poskušal prodati že večkrat. V zadnji ponudbi je bila izhodiščna cena postavljena pri 16,4 milijona evrov, Kolektor Koling pa naj bi oddal najvišjo ponudbo, in sicer 15 odstotkov višjo od izklicne cene, poroča časnik Delo.

Za CPG naj bi zanimanje pokazalo sedem interesentov, poleg Kolektor Kolinga še Strabag, SGP Pomgrad, Trgograd, Adriaing in GIC Gradnje, Iskratel, Kamgrad in družba Mabtex, ki je v lasti nekdanjega kosovskega predsednika. Oddajo ponudbe so potrdili v Strabagu, medtem ko SGP Pomgrad po skrbnem pregledu ni oddal ponudbe.

CPG je lani ustvaril 86,8 milijona evrov prihodkov, Kolektor Koling pa 68,5 milijona evrov. Skupni prihodki obeh podjetij bi tako presegli prihodke največjega slovenskega gradbenega podjetja SGP Pomgrada, ki je lani na ravni celotne skupine ustvaril 125 milijonov evrov prihodkov. Tudi sicer CPG sodi med uspešnejša gradbena podjetja v Sloveniji, ki ima med drugim tudi koncesijo za vzdrževanje državnih cest na severnem Primorskem.